MAINOS

Vesikiertoinen lattialämmitys on järkivalinta kaukolämpökohteen kosteisiin tiloihin

Lämmitys

Uponor-lattialämmitys on sähkökäyttöistä järjestelmää energia- ja kustannustehokkaampi vaihtoehto kaukolämmitteisten kerrostalojen kylpyhuonerakentamisessa. Vesikiertoinen lattialämmitys maksaa itsensä takaisin jo muutamassa vuodessa alhaisten käyttökustannusten ansiosta.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Lämmön ja sähkön yhteistuotantona energiatehokkaasti syntyvä kaukolämpö on Suomessa yleisin rakennusten lämmitystapa. Kaukolämmöllä voidaan toteuttaa kätevästi myös kosteiden tilojen mukavuuslämmitys, mikäli talon rakennusvaiheessa laattalattian alle asennetaan vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Ratkaisu on käyttökustannuksiltaan selvästi sähkökäyttöistä lattialämmitystä edullisempi.

Elinkaaritehokas ja käytössä edullinen

– Sähkölämmitys on perinteisesti mielletty helpommaksi ja halvemmaksi ratkaisuksi kosteisiin tiloihin, mutta meillä on tarjota rakennuttajalle varsin kilpailukykyinen vaihtoehto. Vesikiertoinen lattialämmitys on moderni, ympäristöystävällinen ja elinkaaritehokas ratkaisu; on vanhanaikaista miettiä pelkkiä investointikustannuksia, toteaa Uponorin tuotepäällikkö Mikko Nieminen.

Uponorin vesikiertoisella järjestelmällä lattia pidetään aina +23–25 asteessa, mikä on kylpyhuonetilojen käyttömukavuuden ja kuivumisen kannalta optimaalinen lämpötila. Mukavuuslattialämmitystä voidaan ohjata vaivattomasti rakennuksen automaatiojärjestelmällä tai asuntokohtaisilla termostaateilla.

Vaikka lattialämmitys on jatkuvasti käytössä, ovat sen käyttökustannukset alhaiset käytettävän energian hinnasta johtuen. Vesikiertoisessa järjestelmässä voidaan energiamuotona käyttää esimerkiksi kauko- tai maalämpöä ja energiamuotoa voidaan vaihtaa rakennuksen elinkaaren aikana.

Entistä helpompi suunnitella

Energiateollisuus ry:n joulukuussa 2016 julkaisema opas, Kosteiden tilojen vesikiertoisen lattialämmityksen suunnittelu kaukolämmitetyssä rakennuksessa – ohjeita ja hyviä käytäntöjä, tekee vesikiertoisesta mukavuuslämmityksestä entistä houkuttelevamman vaihtoehdon rakennuttajalle. LVI-suunnittelijoille tarkoitettu tuore ohje kokoaa suunnitteluperusteet, työselosteet ja kytkentäkaaviot yhteen pakettiin.

Uponor Suomi Oy:n, Energiateollisuus ry:n ja Sweco Rakennetekniikka Oy:n yhteistyönä syntynyt julkaisu helpottaa ja nopeuttaa suunnittelijan työtä. – Tämänkaltaiselle ohjeistukselle on selkeästi ollut tarvetta. Oppaasta löytyy leikkauskuvat, kytkentäkaaviot ja työselostus. Valmiita pohjia hieman muokkaamalla pystyy tekemään suunnitelman kohteeseen kuin kohteeseen, Nieminen lupaa.

Lisätietoja:

Uponor Suomi Oy

www.uponor.fi

Uponor on johtava kansainvälinen yhtiö, joka tarjoaa tuotteita ja ratkaisuja turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennykseen sekä luotettavaan yhdyskuntatekniikkaan. Yhtiö palvelee asuntorakentamisen, teollisuus-, liike- ja julkisen rakentamisen sekä kunnallistekniikan ja ympäristörakentamisen segmenttejä. Uponorin palveluksessa on noin 3 700 henkeä 30 maassa, etupäässä Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Lähde: ePressi.com

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lattialämmitys lattialämpö lämmittää lämmitys lämmitysjärjestelmä vesikiertoinen lattialämmitys


Lisää samasta aiheesta