Vesivahinko voidaan välttää kosteusvuotojen hälytinjärjestelmällä joka katkaisee veden

Talo
Tuttavaperheen vesivahinko herätti miettimään rintamamiestalon putkien kuntoa ja vahinkojen ennaltaehkäisyä. Kehittyneet kosteusvuotojen hälytinjärjestelmät mittaavat vesijohtoverkon paine-eroja ja katkaisevat veden tulon kun vuoto on havaittu.

Rintamamiestalon vesijohtoputkisto uusittiin 80-luvun alussa tehdyssä peruskorjauk sessa. Muutamia osia on korjattu sen jälkeenkin, mutta yli kolmekymmentävuotiaiden putkien kunto alkaa olla jo kyseenalainen. Vesivuoto voi alkaa pienenä ja piilevänä, kuten vuotavana vessanpyttynä tai vesihanana. Todellinen vahingon aiheuttaja on kuitenkin yhtäkkinen isompi vuoto, jossa vesi pääsee tulvimaan rakenteisiin.

Laite tarkkailee.

Miten vahinkoja voisi ennakoida tai estää? Markkinoilla on laitteita ja hälytinjärjestelmiä, joissa kosteusanturit kytketään pyykinja astianpesukoneiden alle ja jotka hälyttävät havaitessaan kosteutta. Uusimmissa kodinkoneissa on sisäänrakennetut magneettilukot vuotojen varalle.

Kehittyneempi systeemi on kuitenkin hälytin, joka mittaa vesiverkoston paineeroja ja pystyy katkaisemaan veden tulon havaitessaan vuodon. Leakomatic -merkkinen laite on toistaiseksi markkinoiden ainoa vuotohälytin ja vesivuotokytkin samassa paketissa.

Ammattilainen asentaa.

Vesivahinkojen ennakointi ei siis vaatinut muuta kuin vierailun rautakauppaan ja putkimiehen tilaamisen. Laitteen asennus ja testaaminen veivät ammattilaiselta vain noin tunnin ja kokonaiskustannus jäi alle tuhanteen euroon. Laitteen hankkiminen vaikutti myös alentavasti kotivakuutusmaksuihin. Nyt asukkaat nukkuvat yönsä rauhassa ja jättävät talon huoletta matkoille lähtiessään.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

Katso kuvat työvaiheista!

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Auvo Lakanen LVI-Lakanen Oy:stä asensi laitteen ensimmäistä kertaa ja siihen kului silti vain reilun tunnin verran aikaa.

Päävesijohto on katkaistu pääsulun jälkeen ja Leakomaticia mallaillaan paikalleen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Laite testattiin heti asennuksen jälkeen juoksuttamalla vettä hanasta. Lisätietoja leakomatic.com.

Hälytyksen jälkeen laite sulki veden tulon automaattisesti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU