MAINOS

Vesivahinkojen estäminen on nyt omissa käsissäsi – Osallistu kilpailuun ja voita etähallittava Leakomatic M4i!

Talo

Vesivahinko ei kysy aikaa eikä paikkaa. Leakomatic vesivuotovahti on varma valinta, kun haluat suojata itsesi ja kotisi vesivahingoilta – silloin voit tuntea olosi turvallisemmaksi. Osallistu kilpailuun ja voita etähallittava Leakomatic M4i omaksesi, valmiiksi asennettuna! Arvo n. 1 250 euroa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Vesivahinkojen osuus kotivakuutuksien maksamista korvauksista on 60 % ja omakotitalokiinteistöt kuuluvat ylivoimaisesti suurimpaan riskiryhmään. Tilastollisesti omakotitalossasi tapahtuu vesivahinko joka 25. vuosi. Vahinkoriski on suurin uusissa omakotitaloissa sekä yli 20 vuotta vanhoissa taloissa. Vakuutusyhtiöiden vesivahingoista maksamat korvaukset vuonna 2015 olivat noin 157 miljoonaa euroa. Tämän summan sinä ja muut vakuutuksenottajat maksatte vakuutusmaksuina.

Vesivuotoja ehkäisemällä vähennät myös mahdollisia home- ja allergiariskejä ja annat tiloissasi oleville paremmat mahdollisuudet hyvään sisäilmaan ja terveyteen. Vesivahinkojen vähentäminen ja ennaltaehkäisy alentavat korjaustöihin tarvittavaa materiaalimäärää ja siten myös ympäristön hiilidioksidipäästöjä.

Faktoja vesivuodoista

Vesivuoto voi ilmetä eri muodoissa ja eri paikoissa. Me Leakomaticilla teemme työtä paineistetussa käyttövesijärjestelmässä esiintyvien kolmen vesivuototyypin estämiseksi.

Piilovuoto

Piilovuoto on vesivuoto, jota ei voi havaita silmällä. Vuorokaudessa vuotava vesimäärä on melko pieni, mutta koska vahinko on vaikea havaita, vettä ehtii vuotaa ja imeytyä suuria määriä kiinteistön rakenteisiin ennen vahingon havaitsemista.

Piilovuodon aiheuttama vahinko on useimmiten mittava, koska vesi on ennen vuodon havaitsemista ehtinyt imeytyä kiinteistön rakenteisiin pitkän ajan kuluessa. Usein piilovuodon ensimmäisiä merkkejä ovat home- ja sisäilmaongelmat.

Vuoto, joka on 0,1 ml/s, vastaa yhtä pisaraa joka toinen sekunti tai sangollista vettä vuorokaudessa tai yhtä kylpyammeellista vettä kuukaudessa.

Virtausvuoto

Virtausvuodoksi kutsutaan vesivuotoa, jossa vesijohtovesi vuotaa suurina volyymeina lyhyessä ajassa. Vuodon aiheuttaa usein äkillisesti jokin tekijä, kuten jäätyminen, materiaalivika tai -väsyminen ja paineiskut.

Virtausvuoto alkaa usein piilovuotona, joka on jatkunut ilman tarvittavia toimenpiteitä. Runsaan vesimäärän vuoksi virtausvuoto havaitaan ja korjataan akuuttina. Vaikka joku olisikin kotona, vuoto saattaa jatkua kellaritiloissa, piharakennuksissa sekä puutarhassa useita tunteja ja jopa päiviä ennen sen havaitsemista. Vakuutusyhtiö ei yleensä korvaa valuneesta vesimäärästä aiheutunutta kulua.

Tippavuoto

Tippavuodoksi kutsutaan keskisuurta näkyvää vuotoa. Usein syynä on vesikalusteiden käyttövirhe tai vika vesipisteen liittimessä. Kyseessä saattaa olla sulkematon suihkuhana tai wc-istuimen vuotavat tiivisteet. Tippavuoto on useimmiten vain häiritsevä tekijä, joka näkyy vesilaskussa, mikä on jo sinänsä riittävä syy vahingon korjaamiseksi. Suurempana ongelmana voidaan pitää sitä, että tippavuodot estävät piilovuotojen löytämisen, jolloin piilovuodot saattavat jäädä suuremman vuodon esiintymisen varjoon. Sen vuoksi on tärkeä tarkistaa, että koko putkisto on aina mahdollisimman tiivis.

Vesivuotovahti + vesivuotokytkin = Leakomatic

Leakomatic M4i on etähallittava vesivuotovahti ja vesivuotokytkin samassa paketissa. Se suojaa rakennustasi käyttövesijärjestelmässä tapahtuvista äkillisistä putkirikoista, piilovuodoista ja tippavuodoista. Laite antaa hälytyksen poikkeustilasta missä ikinä liikutkaan ja sulkee automaattisesti veden ennen kuin isompaa vahinkoa ehtii syntyä. Toimintojen tarkkuuden voit hienosäätää sopimaan juuri omaan kiinteistöösi.

leakomaticm4i_phone

 

Kilpailu on päättynyt. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti!

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

vesivahingot vesivahinko vesivuodot vesivuoto vesivuotovahti


Lisää samasta aiheesta