MAINOS

Tiedätkö mikä on Vetokatto?

Talo

No sehän on kotimainen innovaatio pientalojen sääsuojaukseen ja turvalliseen asennukseen. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Lauri ja Leevi Ahosen keksimä Vetokatto (patenttihakemus numero 201 459 50) mahdollistaa laadukkaan, nopean ja turvallisen vesikaton asennuksen säältä suojaan jopa tunnissa. Sertifioidusta puutavarasta Koskisen kattoristikkotehtaalla valmistettu ja helposti asennettava kattoinnovaatio suojaa taloa säältä ja kosteudelta, ja jää pysyväksi osaksi kattorakennetta.

Näin Vetokatto toimii

Välittömästi seinäelementtien pystytyksen jälkeen asennettava Vetokatto nopeuttaa ja yksinkertaistaa rakennusprojektia merkittävästi.  Isokin omakotitalo saadaan näin säältä suojaan muutamassa tunnissa. Lisäksi innovaatio pienentää materiaalihukkaa sekä tekee vesikattoasennuksesta turvallisen. Iso osa vakavista rakennusalan työmaatapaturmista aiheutuu kattoasennuksien yhteydessä.

Vetokaton asennukseen koulutetut ja auktorisoidut asennusryhmät asentavat vetokaton välittömästi seinäelementtien pystytyksen jälkeen. Tämän jälkeen talon sisäosat pysyvät kuivina ja katolla on helppo jatkaa työskentelyä.

– Tehdasolosuhteet, laadukkaat materiaalit ja asennussertifikaatti varmistavat rakentajalle ja talon omistajalle korkealaatuisen tuotteen. Huolellinen työnjälki ja toimivat ratkaisut vaikuttavat pitkässä juoksussa myös talon jälleenmyyntiarvoon. Vetokatto on erinomainen innovaatio, Koskisen taloteollisuuden johtaja Juha Kohonen kertoo.

Idea syntyi oman talonrakennusprojektin yhteydessä

Talonrakentajaveljekset Lauri ja Leevi Ahonen, Brand Building Oy:n omistajat, ovat työskennelleet isänsä kanssa rakennusalalla jo pitkään. Idea Vetokatosta syntyi veljesten oman talonrakennusprojektin yhteydessä muutama vuosi sitten.

– Asensimme talon kattoristikoita marraskuussa, jolloin niiden pinnat olivat välillä jäässä ja välillä kuurassa, ja todella liukkaita kulkea. Pohdimme, että onpa katto hidas ja vaarallinen rakentaa. Eräänä alkuyönä rakennukselta kotiin ajellessa saimme huikean idean siitä, miten katon voisi tehdä nopeammin ja turvallisemmin. Kehitimme toimivan pienoismallin ja ryhdyimme etsimään sopivaa teollista yhteistyökumppania. Päädyimme Koskiseen hyvän maineen sekä ristikkotehtaan ja sahan tarjoamien mahdollisuuksien takia, veljekset kertovat.

Vetokattoja on pilotoitu useissa taloissa kevään ja kesän aikana.

Vetokatto - omakotitalo säältä suojaan

Isokin omakotitalo saadaan näin säältä suojaan muutamassa tunnissa. Kuva: Koskisen Oy

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

katon rakentaminen kattoristikot säältäsuojaus vetokatto