MAINOS

Runsas ja rustiikkinen keittiö

KeittiöSisustus

Jaa sosiaalisessa mediassa

Keittiöideoita – Runsas ja rustiikkinen keittiö

Perheen äidin suunnittelemaan keittiöön haettiin vaikutteita sekä ranskalaisesta että italialaisesta sisustustyylistä. Vaniljan väriset keittiönkaapit rakensi puuseppä.

Kaustisella asutaan kuin toscanalaisessa maalaistalossa! Kyökissä on silmänruokaa ja tuoksuja silloinkin, kun ruokaa ei valmisteta.

Rustiikkisen keittiön suunnitteli sisustusalalla työskentelevä äiti, jonka sydäntä lähellä on romanttinen ja maanläheinen tyyli.

Keittiön rungoksi haluttiin vaaleat mattapintaiset kaapit, jotka olisivat riittävän koristeellisia, mutta myös ajattomia. Koska halutunlaisia kaapistoja ei ollut myynnissä, perhe otti yhteyttä paikalliseen Penttilön Puusepäntehtaaseen ja siellä tehtiin toiveiden mukaiset kiintokalusteet. Kaapin oviksi valittiin vaniljanväriset MDF-ovet ja tasoiksi antiikkitamminen laminaatti.

Käsistään kätevä perheen isä pääsi nikkarointihommiin. Hänen tehtäväkseen jäi kuiva-ainekaapin ja ruokakomeron rakentaminen.

Nyt 12 vuoden asumisen jälkeen perhe on yhä tyytyväinen keittiöönsä. Vuosien varrella sen suosikkipaikaksi on osoittautunut iso saareke, jonka äärellä on mukava viettää aikaa kokkailujen ohessa.

Keittiön seinämateriaaliksi valittu tiili on ollut nappivalinta. Vaikka kalusteet ovatkin pysyneet samoina, sisustusta ajanmukaistetaan vähintään pari kertaa vuodessa. Keväällä keittiön olemus muuttuu kevyemmäksi ja turhat tavarat piilotetaan varastoon. Syksyllä värimaailma muuttuu tummemmaksi ja kynttilät asetellaan paikoilleen luomaan tunnelmaa. Kun perheen äidille iskee sisustusinspiraatio, keittiön verhoja ja mattoja vaihdellaan tiuhempaan.