MAINOS

Vieläkö lämmität? Tarkista lämmitysjärjestelmä

Lämmitys

Kesäkelit ovat vallanneet maan ja lämmityskausi on päättynyt. Varmista, että lämmityksesi on todella kytketty pois päältä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Automatiikka huolehtii siitä, että säätöventtiilit ovat mahdollisimman tiukasti kiinni-asennossa, mutta ne eivät toimi sulkuventtiileinä. Säätöventtiileissä on aina pieni läpivirtaus, joka tuo lämmitysverkostoon lämpöistä vettä. Lämmityksen poiskytkeminen edellyttää kesäsulun sulkemista tai lämmitysverkoston kiertovesipumpun pysäyttämistä.

– Näin säästät energiaa, ja asumismukavuuskin paranee. Lämpimän käyttöveden tuotantoon lämmityksen poiskytkeminen ei vaikuta, eli lämmin suihku on tarjolla koko kesän, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä kertoo ja jatkaa:

– Vanhemmissa taloissa pumppu kannattaa käynnistää hetkeksi pari kertaa kesän aikana, koska verkoston vedessä on sakkaa, joka saattaa laskeutua pumpun pesään ja aiheuttaa jumiutumista.

Tarkistuta järjestelmän toiminta

Kesä on oivaa aikaa tarkistuttaa, että lämmitysjärjestelmä toimii. Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä on melko huoltovapaa, mutta siinäkin on osia, jotka kannattaa tarkistaa aika ajoin.

– Tällaisia osia voivat olla patteritermostaatit, varoventtiilit tai paisunta-astia. Lämmön tuotantotavasta riippuen lista voi vielä hieman jatkua. Erityisesti kattilalaitosten puhdistus ja polttimien huolto kannattaa teettää kesällä. Näissä asioissa kannattaa kääntyä LVI-alan ammattilaisten puoleen, Ylönen toteaa.

Lisätietoja:

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry

www.lvi-tu.fi

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry on LVI-asennusalalla toimivien yritysten toimiala- ja työnantajajärjestö. Sen tehtävänä on jäsenyritysten ja toimialan liiketoimintamahdollisuuksien edistäminen. Liiton jäsenyritysten yhteenlaskettu liikevaihto on noin miljardi euroa, ja ne työllistävät reilut 6 000 henkilöä. LVI-TU on vahva erikoisurakointiliitto osana Rakennusteollisuus RT:tä

Lähde: ePressi.com, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

lämmitysjärjestelmiä lämmitysjärjestelmä lämmitysjärjestelmän huolto lämmitysjärjestelmät


Lisää samasta aiheesta