Viherseinä puhdistaa huoneilmaa

Lämmitys
Viherseinä luonnollistaa ilmaa hajottamalla siitä terveydelle haitallisia kemikaaleja ja mikrobeja. Jo yhden kasvin ilmanpuhdistusteho on yli satakertainen tavalliseen huonekasviin verrattuna. Tutustu!

Sisäilmaongelmista kärsii arviolta noin puoli miljoonaa suomalaista ja niistä aiheutuu jopa kolmen miljardin euron kustannukset vuosittain.

Suomalaisen NaturVentionin viherseinät auttavat erityisesti sellaisissa sisäilmaongelmissa, joissa tiloja ei ole mahdollista nopeasti korjata tai korvata – tai joissa ongelman aiheuttajaa ei ole onnistuttu selvittämään.

Viherseinä sopii myös kotitalouksiin

Aktiiviviherseinä Naturvention

Ihmiset viettävät jopa 80–90 prosenttia ajasta sisätiloissa. Huonon sisäilman aiheuttamiin haittoihin ja kustannuksiin on herätty viime vuosina niin Suomessa kuin muuallakin

Aktiiviviherseiniä on tähän asti asennettu lähinnä työpaikoille ja julkisiin tiloihin, mutta myös kotitalouksien uskotaan kiinnostuvan niistä enenevässä määrin.

Seinän yhden kasvin ilmanpuhdistusteho on yli satakertainen tavalliseen huonekasviin verrattuna, ja yhdessä viherseinässä on kymmeniä kasveja. Viherseinässä ei käytetä multaa, vaan kasvit istutetaan ilmanpuhdistusta varten kehitettyyn epäorgaaniseen kasvualustaan. Ne luonnollistavat ilmaa hajottamalla siitä terveydelle haitallisia kemikaaleja ja mikrobeja.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Työpaikoilla aktiiviviherseinät voivat lisätä työhyvinvointia ja tuottavuutta, ja alentaa siten sairauspoissaoloista, työkyvyttömyydestä ja ennenaikaisesta eläköitymisestä aiheutuvia kustannuksia. Jopa 15 prosenttia sairauspoissaoloista liittyy huonoon sisäilmaan.

Viherseinä lisää viihtyisyyttä

Viherseinät lisäävät myös sisätilojen viihtyisyyttä. Tutkimusten mukaan luonnon ja vihreyden näkeminen alentaa muun muassa verenpainetta ja stressihormoneja. Tulevaisuudessa viherseinissä on todennäköisesti mahdollista kasvattaa myös lähiruokaa eli ravinnoksi sopivia kasveja.

NaturVention sai aktiiviviherseinälleen suuren sijoituksen muun muassa Sitralta

Viherseinä puhdistaa sisäilmaa

Seinän yhden kasvin ilmanpuhdistusteho on yli satakertainen tavalliseen huonekasviin verrattuna, ja yhdessä viherseinässä on kymmeniä kasveja.

Sitra ja joukko muita sijoittajia ovat tehneet yhteensä 1,1 miljoonan euron sijoituksen NaturVention Oy:öön, jonka kehittämä aktiiviviherseinä puhdistaa tehokkaasti sisätilojen ilmaa. Seuraavaksi yhtiö hakee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

”NaturVention on nopeasti kasvava teknologiayhtiö, jonka viherseinillä on myös kansainvälistä kysyntää. Ihmiset viettävät jopa 80–90 prosenttia ajasta sisätiloissa. Huonon sisäilman aiheuttamiin haittoihin ja kustannuksiin on herätty viime vuosina niin Suomessa kuin muuallakin”, sanoo Sitran johtaja Sami Tuhkanen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lisätietoja: www.naturvention.com