Vihreällä terassilla on ruusu- ja kärhökaaret – Pohjolan Puutarhat

Piha
Norjalainen Eva Flenning-Garner muutti viisi vuotta sitten kaupunkiin, ja loi asuntonsa terassille viherparatiisin. Terassi on
jaettu kolmeksi osaksi, jotka on erotettu toisistaan ruusujen ja kärhöjen peittämillä kaarilla. Tutustu!

Oli suuri muutos jättää puutarhani, joka oli myös yleisölle avoinna, ja muuttaa asuntoon, jossa on vain terassi, sanoo Eva Flenning-Garner.


– Mutta myös terassille voi luoda ihanan pienen puutarhan. Meidän terassimmehan on pitkä ja kapea, noin 2 metriä leveä kauttaaltaan, lukuun ottamatta yhtä 2,7 metriä leveää kohtaa, jossa meillä on pieni ruokailupaikka.

Eva on todellakin luonut oikean vihreän paratiisin tuohon pieneen ja kapeaan tilaan. Suuret ruukut ja laatikot pursuavat ruusuja. Kärhö kiipeää pitkin puutarhakaaria, jotka erottavat terassin kolme osaa toisistaan.


Kaupunkiterassin viherparatiisi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Vihreä paratiisiterassi kapeaan tilaan

  1. Terassisuunnitelma Eva gardener Pohjolan puutarhat suomela.fiRuusuja, mm. hunajaruusuja ja kärhöjä, mm. Blekitny Aniol
(Blue Angel) puutarhakaarissa
  2. Yrttejä
  3. Mansikoita
  4. Tomaatteja
  5. Sinisarja
  6. Ruusuja
  7. Kärhöjä

Täällä on suuria, upeita 15 vuotta vanhoja sinisarjoja, kukkivia pelargonioita ja valkoinen köynnöskoiso, joka yhden kauden aikana kasvaa jopa 70–80 senttiä korkeaksi.

– Käytä ruukkuja, laatikoita ja astioita, jotka kestävät kylmää, esimerkiksi vuorattuja istutuslaatikoita tai kaksinkertaisia muoviruukkuja, vinkkaa Eva.

Jos asuu alueella, jossa on kovat sääolosuhteet ja voimakas tuuli, voi ruusut joutua uusimaan joka vuosi, samaan tapaan kuin kesäkukatkin uusitaan.

Jotta kukinta jatkuisi yhtäjaksoisena, on tärkeää nyppiä kuihtuneet kukat pois päivittäin. Ruukussa olevia kukkia täytyy myös lannoittaa paljon enemmän. Hyvästä tukijalallisesta terassimarkiisista on hyötyä. Markiisia käytetään yhtä lailla sadesäällä kuin auringonpaisteessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

Täällä asuvat: Eva
 ja Ragnar Flenning- Garner.^
Missä: Tønsbergissä Etelä-Norjassa.

Evan Vinkit

  • Lannoita kesäkukkia joka kastelun yhteydessä.
  • Kärhöjä istuttaessasi lisää hiekkaa kasvin tyveen.
  • Ruusuja istuttaessasi lisää kuoppaan nokare ruokarasvaa.


Terassi on jaettu kolmeen osaan kärhö- ja ruusukaarilla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU