Viiden paritalon kattoremontti valmistui kahdessa viikossa

Talo
Suuri kattoremontti sujuu vaivatta, kun taloyhtiössä on hyvä yhteishenki. Espoolaiset paritalot on rakennettu vuonna 1982, joten kattoremontti alkoi olla ajankohtainen. Lue kuinka remontti eteni!

Viisi vuotta taloyhtiössä asunut perheenisä otti kattoremontin puheeksi, kun talojen väki vietti mukavaa iltaa pihassa grillaten ja seurustellen. Vanha katto oli vielä kohtalaisessa kunnossa eikä mitään dramaattisia vikoja ollut. Mutta 30 vuotta vanha katto oli vuosien saatossa kuitenkin jo kärsinyt; oli värimuutoksia ja perus kulumia, eikä katto ollut enää esteettisesti kaunis.

Vanhaa peltikattoa oli jo korjailtu eli vaihdettu kaikki tuhannet ruuvit. Ne olisi pitänyt taas vaihtaa, mutta yhteisellä päätöksellä sovittiin uuden katon tekemisestä.

Viiden talon kattoremontti valmistui kahdessa viikossa


Vanha katto oli 30 vuotta vanha ja tullut tiensä päähän.


Kun katon pohjatyöt oli tehty, pellitys voi alkaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Taloyhtiöissä asioiden hoitaminen on usein hidasta ja riitaisaa, eikä välttämättömiäkään korjauksia päästä tek
emään ajallaan. Mutta Laaksolahdessa on erilainen meininki. – Meidän yhtiössämme on hyvä henki ja kaikki sujuu helposti. Kattoremontti käsiteltiin asiallisesti yhtiökokouksessa, ja päätös tehtiin pikaisesti.

Pyysimme kolme tarjousta, ja päädyimme Ruukkiin. Asian ratkaisivat hinta, työnlaatu ja luottamus yritykseen, Ramon Vadell kertoo. Ruukin työporukka aloitti työt syyskuun puolivälissä, ja kahdessa viikossa homma oli valmis, eli viisi taloa olivat saaneet uudet katot.

Kattotuoleja tai villoja ei tarvinnut vaihtaa


Kattotuoleja ei tarvinnut vaihtaa, ja aluskate voitiin asentaa suoraan niiden päälle.

Asukkaita vähän jännitti, mitä vanhan katon alta löytyy. Mutta kun katto purettiin, kaikki sen alla oli kunnossa eli kattotuoleja eikä villoja pitänyt vaihtaa. Kattoremontti voi viivästyä ja mutkistua, jos ilmat ovat huonot ja sateiset. Mutta Espoossa sää suosi remonttia, eikä yhtään päivää mennyt hukkaan huonon sään takia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kaikesta toiminnasta näki, että asialla oli ammattimiehet. Ruukin auto toi kaikki tarvikkeet kerralla pihaan, ja ne laitettiin yhtiön autokatokseen odottamaan. Työporukka toi myös oman taukotilan, jossa oli wc- ja kahvipaikka. Työmiesten ei siis tarvinnut lähteä asioilleen pois työmaalta.

Kun vanhaa kattoa puretaan, tulee valtavasti romua, jätettä ja roskia. Ruukin miehet tekivät purkutyön siististi. Purkujäte laitettiin lavoille, jotka vietiin pois joka päivä. Mitään roskia ei jäänyt pihaan kuljeksimaan. Asukkaat olivat vieneet irtotavarat kuten grillit, polkupyörät ja trampoliinit remontin ajaksi muualle, joten ne eivät kärsineet kolhuja. Työmiehet kunnioittivat pihaa ja terasseja, eivätkä paiskoneet purkujätettä miten ja minne vain.

Kattoremontti tehtiin valmiiksi talo kerrallaan


Uusi katto on musta Ruukki Classic -malli.


Katon saumaus sujui joutuisasti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kattoremonttia oli tekemässä viisi miestä. Kaikkien talojen kattoja ei ensi purettu, vaan työ tehtiin valmiiksi yksi talo kerrallaan. Uusi katto on musta Ruukki Classic -malli. Pellit ja puutavarat oli maalattu valmiiksi jo tehtaalla. Asukkaat luulivat, että remontti kestää ja kestää, mutta homma hoituikin todella ripeästi.

Katon lisäksi tehtiin tarpeelliset pellitykset ja asenettiin kattoturvatuotteet kuten lumiesteet, tikkaat ja kattosillat sekä rännit. – Näin suuressa remontissa tulee yleensä matkan varrella ikäviä yllätyksiä ja viivytyksiä, mutta meillä kaikki sujui loistavasti. Työnjohtaja kävi päivittäin katsomassa, miten työ etenee. Lopputarkastuksen jälkeen piti ainoastaan yhden rännin kaatoa korjata, asukas kertoo.

Kattoremontti on merkittävä investointi


Sää suosi katon tekemistä, ja viiteen taloon saatiin uudet katot ja turvatuotteet, kuten tikkaat ja kattosillat, kahdessa viikossa.

Kattoremontti on kallis investointi, josta syntyy usein sanomista ja riitaa taloyhtiössä. Riitely ei kannata, vaan sovussa saa remontin halvemmalla. Kattoremontin sai jokainen asukas maksaa haluamallaan tavalla eli yhdellä kertaa tai rahoitusvastikkeessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Meillä on ihana taloyhtiö. Taloissa asuu vielä alkuperäisiäkin asukkaita. Olemme koko porukka kuin yhtä suurta perhettä. Kun katot olivat valmiit, pidimme yhtiön 30-vuotisjuhlat. Katto kannattaa korjata ajoissa, sillä se nostaa asunnon arvoa ja on näyttävä käyntikortti ulospäin, kattoremonttiin tyytyväinen asukas muistuttaa.

Lisätietoa / Ruukki Classic -teräspeltikatto

  • Tekninen takuu 50
  • Esteettinen takuu 20 vuotta
  • Keskiarvohinta yhden pientalon kattoremontille on noin 12 000–15 000 €
  • Suunnittele oma kattosi: www.ruukkikatot.fi