MAINOS

Sisustusideoita – viihtyisä rustiikkikoti

Sisustus

Kukkia, romanttisia huonekaluja, persoonallisia esineitä ja maanläheisiä värejä huoneesta toiseen. Kaustisella sijaitsevan omakotitalon sisustamiseen haettiin inspiraatiota ranskalaisesta ja italialaisesta sisustustyylistä – tämä rustiikkikoti inspiroi taatusti!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

 Kodikas rustiikkikoti on sisustettu kauniisti. Puinen ruokapöytä on tilattu Tanskasta, ja metalliset ruokapöydän tuolit ovat Intiasta. Ne mukailevat Tolix-tuolien muotokieltä.

  

Eteisessä on mukavaa väljyyttä. Kaunis luonnonvalkoinen laattalattia kestää kulutusta.

Nassu makaa valkoisella sohvalla ja seurailee herkeämättä keskusteluamme. Kuorikoskien perheen 11-vuotias bokseri on koko perheen lellikki.

– Nassu tykkää viettää aikaa kanssamme olohuoneessa ja seurata elämänmenoa omalla suosikkipaikallaan, valkoisella sohvalla, perheen äiti kertoo ja antaa koiralle reippaita rapsutuksia. 

 

Talon väriksi valikoitui pirteä sininen, joka
 oli hittiväri rakennusvaiheessa.

Unelmien omakotitalo

Viisihenkisen perheen valoisa rustiikkikoti on 2000-luvun alkupuolella valmistunut yksikerroksinen talo Kaustisella, Keski- Pohjanmaalla. Kodikas omakotitalo sijaitsee perheen isännän kotitilalla, jossa anoppi ja appi asuvat naapureina vain kivenheiton päässä. Kuten monilla muillakin perheillä, myös Kuorikoskilla omakotitaloasuminen kyti haaveissa pitkään. Jukkatalon 125 neliön elementtitalo rakennettiin itse.

– Meille oli tärkeintä saada oma talo ja päästä muuttamaan pois rivitalosta, jossa asuimme vuokralla. Olimme mieheni kanssa nuoria parikymppisiä, kun aloitimme rakentamisen. Halusimme pysyä budjetissa ja saada joskus lainan maksettua pois.

Valoa ja maanläheistä tyyliä

Kodissa on kolme makuuhuonetta ja viihtyisä tupakeittiö, jossa koko perhe mahtuu yhdessä puuhailemaan. Perheen mukaan yhtenäinen keittiö–olohuone onkin parasta, ja siellä vietetään eniten aikaa.

– Halusimme avaruutta ja valoisuutta. Korotettu sisäkatto ja puolipyöreät erkkerit molemmin puolin taloa tuovat erityisesti tilan tuntua.

  

Vanhassa junan lämmityskamiinassa poltetaan nykyisin kynttilöitä. Kustavilainen penkki on olohuoneen katseenvangitsija. Penkki on Bella Wintagesta.

Olohuoneessa katse kiinnittyy kauniisiin huonekaluihin ja persoonallisiin esineisiin. Tyylistä on ollut päävastuussa sisustusalalla työskentelevä perheen äiti, jonka sydäntä lähellä on romanttinen ja maanläheinen tyyli.

– Pääväreinä on käytetty beigeä ja valkoista, koska niihin voi helposti yhdistää muita värejä mielen ja vuodenajan mukaan. Ajatonta värimaailmaa voi muunnella näppärästi esimerkiksi vain koristetyynyjä vaihtamalla.

Vaniljanväriset keittiönkaapit ovat puusepän valmistamat. Taso on antiikkitamminen laminaatti.

Sisustuksessa yhdistyvät ulkomailta tuodut huonekalut, kirppislöydöt ja sisustusliikkeistä bongatut löydöt. Vaikka kalusteet ovatkin pysyneet pääosin samoina vuosia, kodin ilmettä päivitetään vähintään pari kertaa vuodessa.

– Keväällä kotimme olemus muuttuu kevyemmäksi ja turhat tavarat piilotetaan varastoon. Keväisin valitsen pihalle myös uudet kukkaset – ikisuosikkejani ovat pelargonit ja isolehtiset muratit. Syksyllä värimaailma muuttuu tummemmaksi, ja tunnelmaa luodaan kynttilöillä. Inspiraation iskiessä vaihdan verhoja ja mattoja tiuhempaan, perheen äiti kertoo.

Olohuoneen muhkeat nahkanojatuolit sopivat löhöilyyn. Matkalaukuissa säilytetään kenkiä.

Toteutettavia haaveita

Talossa on nyt asuttu 13 vuotta, ja se on osoittautunut juuri sellaiseksi kuin perhe toivoikin. Kotia on kunnostettu vuo- sien varrella.

– Pieniä pintaremontteja on tietysti tehty – joihinkin huoneisiin useammankin kerran. Kodinhoitohuone ja wc- tila kaipaavat pintaremonttia, mutta ensin täytyy tulla inspiraatio siihen hommaan. Kunnostustöistä meillä päätetään yhdessä ja urakkaan tartutaan myös yhdessä.

Onko teillä asumisen suhteen vielä toteuttamattomia haaveita? Perheen äidin ei tarvitse miettiä vastausta pitkään.

– Ehkä joskus hankimme vapaa-ajan asunnoksi vanhan mökin, jota voimme remontoida mielin määrin.

    

Lähes kaksi metriä korkea violetti juliste on käsin valmistetusta paperista. Juliste on ostettu Stemmasta. 

Todellista luksusta! Vanhempien makuuhuoneesta pääsee suoraan terassille. Upea metallinen kattovalaisin on Stemmasta.

Teksti: Anni Hämäläinen, kuvat: Anna Autio

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

romanttinen rustiikki rustiikkikoti sisustusideoita sisustustyyli


Lisää samasta aiheesta