MAINOS

Viisi vinkkiä tehdä meikkausvalaistus oikein!

KylpyhuoneSisustus

Sekä kauneudenhoidossa että parranajossa oikea meikkausvalaistus on tärkeää, jotta lopputuloksesta tulee siisti. Meikatessa on tärkeää, että valaistus on kohdallaan, sillä meikkien värisävyt ja ihon sävy näyttävät oikeilta laadukkaassa valaistuksessa. Hyvässä valaistuksessa meikkauksen lopputulos on tasapainoinen, meikkiä tulee laitettua sopiva määrä ja värisävyt tulee valittua oikein. Kerromme viisi valaistusalan ammattilaisen vinkkiä siihen, millä valaistusratkaisuilla led-valaistus antaa parhaan tuloksen kauneudenhoidossa ja meikkaamisessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Meikkausvalaistus on parhaimmillaan, kun meikkauspaikalla on

  1. laadukas valaisin, jossa korkea värintoistoindeksi, CRI
  2. valaisimessa sopiva värilämpötila
  3. sopiva määrä valoa
  4. valaistus oikeasta suunnasta
  5. tilaan sopiva valaisin

1. Laadukas valaisin

Meikkausvalaistuksessa hyvällä värintoistoindeksillä, CRI, on tärkeä rooli. Led-valaistuksessa värit toistuvat huonosti, jos valaisimen CRI-arvo on liian matala. Meikkaamisessa värintoistolla on erityisen suuri vaikutus, sillä ihon sävy ja meikkien pigmentit ovat herkkiä huonolle valaistukselle. Valitse valo, jossa CRI on 90, tai yli, mielellään siis 92, 95 tai 97. Tällöin siniset sävyt saavat oikeat mittasuhteet, ja ihon luonnolliset, lämpimät värit näyttävät oikeilta. Heikomman CRI:n valaistuksessa esim. punakkuutta on vaikea peittää täsmällisesti, koska matalan CRI:n valaisimissa valo taittuu iholla hieman siniseen tai harmaaseen.

2. Valaisimessa sopiva värilämpötila

Sopivana valon värilämpötilana meikkaamiseen pidetään yleisesti melko kylmäsävyistä, lähellä päivänvaloa olevaa värilämpötilaa. Tällöin puhutaan ns. päivänvalolampuista, eli lähellä 5 500 Kelviniä olevista valaisimista. Toisaalta myös laadukkailla led-piireillä varustetulla 4 000 Kelvinin valaisimella saadaan kokemuksemme mukaan riittävän puhtaan kirkasta valoa onnistuneen meikin tekemiseen.

3. Sopiva määrä valoa

Sopiva määrä valoa saadaan aikaan, kun otetaan huomioon tilaan tuleva luonnonvalo, ja täydennetään sitä sopivalla keinovalolla. Liian kirkas valaistus ei ole hyvä, joten yleisvalolla yhdistettynä sopivan kirkkaaseen kohdevalaisimeen saadaan hyvä lopputulos. Valon määrän kokemus on henkilökohtainen, mutta peukalosääntönä on se, että meikkaamiseen kannattaa valita mieluummin hieman ylimitoitettu kuin alimitoitettu valaistus. Himmentimellä varustetussa valaisimessa voidaan lopputulosta arvioida eri valaistuksessa.

4. Valaistus oikeasta suunnasta

Oikeasta suunnasta tuleva valo on tärkeää, jotta kasvoille ei tule varjoja. Suunnattava spottivalo toisaalta häikäisee helposti, esim. peilin kautta, ja teknisesti tarkasteltuna suunnattavat valaisimet eivät täytä kosteusluokituksia, jos tilana on kylpyhuone. Jos kyseessä on kuiva tila ilman suihkua, niin voidaan valita myös suunnattavia valaisimia. Kattoon upotettavan, meikkaukseen soveltuvan valaisimen sijoittelussa kannattaa valita kohta, jossa valaisin sijoittuu katsojan ja peilin väliin. Näin meikkaaja ei varjosta omalla kehollaan peiliä, valaisin ei häikäise, ja valaistus toimii hyvänä yleisvalona. Peilin takaa tai vierestä tuleva valaistus toimii hyvänä lisänä meikkaamisessa.

5. Tilaan sopiva valaisin

Sisustukseen sopivuus on myös valaisimen valinnassa tärkeää. Meikattaessa valaisimen ei tarvitse olla huomion keskipisteenä. Tärkeää on valaistuksen laatu, joka korostaa tilaa, lisää tilan tuntua ja toistaa tilan värit oikein: luonnollisina ja vivahteikkaina. Kylpyhuoneeseen ja/tai pukeutumishuoneeseen sopivat sekä upotettavat isot tai pienet led-paneelivalaisimet, led-spottivalaisimet, led-nauhat tai led-valopeilit.

Lamppukauppa Led Storen ammattilaiset auttavat mielellään sopivien tuotteiden valinnassa henkilökohtaisesti. Ota yhteyttä tai tutustu verkkokaupassamme esimerkiksi seuraaviin laadukkaisiin tuotteisiin UPPOAVA paneeli 150, UPPOAVA paneeli 300*1200, Led-spotti pyöreä, suunnattava 033W, Led-nauha kosteaan tilaan 17W/m, Led-valopeili HALO 1200.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylpyhuoneen valaistus LedStore meikkaus meikkausvalaistus valaistus värilämpötila