MAINOS

Puutarhasilppurit – puutarhan voimanpesät

Piha

Puutarhasilppuri silppuaanurmien, puiden ja pensaiden leikkuujätteet, lehdet ja lakastuneet kukat mukaan lukien. Silppuri tekee tilaa puutarhaan hienontamalla monihaaraiset oksat, risut sekä muut kasvijätteet. Silppurin avulla saat kasvijätteet helposti ja mukavasti hävitettyä tai käytettyä kateaineena tai kompostin perustana.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kotipuutarha on oman hyvinvoinnin vihreä keidas. Se on kappale luontoa, jota hoidetaan ja vaalitaan rakkaudella, mikä antaa kotipuutarhurille samalla mielekästä tekemistä. Ennen kaikkea silloin, kun työtä ovat helpottamassa kätevät apuvälineet – esimerkiksi puutarhasilppuri.

Nämä koneet ovat monessakin mielessä todella hyödyllisiä. Silppuri pienentää valtavasti materiaalin vaatimaa tilaa. Lisäksi puutarhasilppurilla saadaan arvokkaita raaka-aineita: Kompostoitu silppu sisältää juuri niitä ravinteita, joita kasvit tarvitsevat kukoistaakseen. Puutarhasilppurin terät leikkaavat kasvijätteet nopeasti korkealaatuiseksi lannoitteeksi lahoavaksi silpuksi.

Säästä silputulla vihermateriaalilla selvää rahaa

Puutarhan omistajana sinun täytyy huolehtia leikkuujätteistä – parhaiten se käy kompostoimalla, jolloin puutarhasi saa samalla arvokkaita ravinteita. Siten kalliita lannoitteita täytyy ostaa vähemmän tai ei lainkaan.

 Kompostoinnin vaihtoehtona on hävittäminen ”biojätteiden” mukana. Tässäkin hyödyt silppurista, sillä se pienentää jätemateriaalin viemää tilaa keskimäärin 75 %. Näin säästät paljon tilaa biojäteastiassa ja samalla selvää rahaa.

Mitä kaikkea koneella voidaan silputa?

Esimerkiksi VIKING-puutarhasilppurilla voidaan silputa lähestulkoon kaikkea, mitä puutarhasta syntyy leikkuu- ja puutarhajätteenä.

Pääryhmittäin tehdään ero kovan ja pehmeän materiaalin välillä. Koviin materiaaleihin kuuluvat paksut ja ohuet oksat sekä risut, pehmeisiin materiaaleihin lasketaan kukka-, vihannes- ja hedelmäjätteet ja lehdet. Yleensä puutarhasta syntyvä materiaali on tietysti sekalaisessa muodossa.

Silppuamisen edut:

  1. Silputusta materiaalista saadaan arvokasta ja luonnonmukaista lannoitetta
  2. Puutarha ja kasvit saavat välttämättömät ravinteet takaisin
  3. Keinolannoitekulut saadaan säästettyä
  4. Puutarha pysyy siistinä

 

Mitä puutarhasilppurin valinnassa tulee huomioida?

Tee oikea silppurivalinta vaatimusten mukaan. Seuraavien kysymysten avulla selvität helposti, mikä malli on sinulle sopivin.

  1. Mitä materiaalia haluat silputa ja kuinka suuria määriä? Sopivan silppurimallin valinta riippuu silputtavan materiaalin tyypistä ja määrästä. 
  2. Aiotko käyttää silppuria meluherkällä alueella? Kaikki VIKING-puutarhasilppurit ovat optimaalisesti melusuojattuja. 
  3. Onko lähistöllä virtaliitäntä? Mikäli on, valittavissa on useita sähkömoottorisia malleja, sähkösilppureita. Jos sähköä ei ole saatavilla, bensiinimoottoriset koneet eli polttomoottorisilppurit ovat oikea valinta – ne on lueteltu omassa taulukossa.

VIKING-puutarhasilppuri – hyötyä joka suhteessa

VIKING-puutarhasilppurit ovat hyväksi sekä puutarhallesi että myös yhteiselle ympäristöllemme. Kun VIKING-puutarhasilppuri poistetaan lopullisesti käytöstä, se voidaan suurimmaksi osaksi ohjata kierrätykseen. Lisäksi siinä käytetään vain korkealuokkaisia komponentteja, jotka takaavat erinomaisen laadun ja pitkän käyttöiän.

Laadukas puutarhasilppuri on luotettava apurisi monen monta puutarhavuotta. Se huolehtii puutarhan siisteydestä ja järjestyksestä ja valmistaa luonnollista kasvuravinnetta. Näin saat parannettua maaperän laatua ilman keinolannoitteita. Tätä me nimitämme kestäväksi kehitykseksi.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hakkuri oksasilppuri puutarhahakkuri puutarhajäte puutarhasilppuri puutarhasilppurit silppuaminen silppuri


Lisää samasta aiheesta