Siirry pääsisältöön

Villa Unelma saa alkunsa – tammikuu-marraskuu 2006

Lämmitys
Villa Unelma sai alkunsa ajatuksesta omasta omakotitalosta, jossain pääkaupunkiseudulla. Reilun vuoden ajan kiertelimme paljon eri asuntonäyttöjä ja totesimme, että itse tehty olisi Meidän vaihtoehto. Suuri uudistuotantotarjonta ei meitä ihmetyttänyt mutta ennemminkin se, että mikään näkemämme ei meitä vakuuttanut.

Meillä (Terolla) oli vahva mielipide, että rakennetaan moderni puutalo. Erään puutalotoimittajan mallistosta löytyikin erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto, joka oli pitkään suunnitelmissa. Hanna oli aina unelmoinut kivitalosta ja yritti taivutella Teroa. Sitten löysimme sen, yhden kivitalotoimittajan mallistosta juuri meidän näköisen omakotitalon. Malli vakuutti meidät välittömästi: se oli avara, isoilla ikkunoilla varustettu ja sen erikoisuutena 2 krs. oli silta joka jakoi kerroksen ”kahtia”, tosin se meille oli aivan liian suuri. Tässä mallissa oli paljon unelmoimiamme elementtejä, jotka todella miellytti, joten otimme sen suunnitelmiemme pohjaksi. Meillä on myös alusta asti ollut tarkoituksena rakentaa matalaenergiatalo.

Tarkoituksena rakentaa matalaenergiatalo

Meillä oli alusta asti mielessä tehdä oikeasti moderni talo, jossa talon eri toiminnot olisivat vahvasti integroituja. Music Televisionin The Cribs -ohjelma on meidän suosikkiohjelma kun siinä kaikilla ”staroilla” on aina kosketusnäytöllinen kaukosäädin, jolla he ”kehuvat” omissa taloissaan – aivan selvää, että meille sellainen on saatava. Tämä osoittautui paljon haasteellisemmaksi kuin osasimme odottaa. Vaikka Suomea mainostetaan teknologian edelläkävijämaana, niin tuntui kuin olisimme yllättävän ”kehitysmaa” tällä saralla.

Maaliskuun 2007 tienoilla löydämme todella mielenkiintoisen edellä mainitun pohjan, tosin yli 300m2 kokoisen, mutta se vie meidät mukanaan ja alkaa pohjan pienennysoperaatio.

Täytimme keväällä 2007 hakemuksen Tuusulan kuntaan Lahelanpelto I alueelle. Alueelle oli kunnan sivujen mukaan tulossa edustava omakotitaloalue, johon kahdella alueella saa rakentaa kivitalon. Sijainti oli Meille ihanteellinen, Tero on kotoisin Tuusulasta ja Hanna Järvenpäästä. Meidän mielestä oli aika palata ”juurillemme” pois kehä I ruuhkista ;).

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tässä vaiheessa meillä oli siis suunnitelmissa rakentaa vahvasti taloautomaatiota hyödyntävä modernin linjakas matalaenergiatalo.

Villa Unelman tarina jatkuu, lue lisää alla olevista linkeistä!

MAINOS
MAINOS LOPPUU