Tero vietti maanantain wc-pöntön välittömässä läheisyydessä, norovirus iski ”kaikella” voimallansa ja Tero oli todella ”heikossa hapessa”. Onneksi kuume nousi illalla ja Tero pääsi siirtymään vessan puolelta sängynpohjalle pariksi päiväksi… Toivottavasti ko. kokemus ei toistu lähivuosina! Onneksi Hanna on syönyt kuituja ja ituja, ei onneksi tarttunut.

Vähitellen alkaa selvitä lopullisesti lattiavalun vaihtoehdot, joko kipsi tai Maxitin Plaanolattia. Molemmissa on omat hyvät puolensa. Mutta ratkaisevaksi eroksi taitaa muodostua jo alusta asti tavoittelemamme mahdollisimman ohut valu. Plaano mahdollistaa minimissään 3,5cm valun, kipsillä valettaessa puhuttiin melkein kaksinkertaisesta valukorkeudesta. Kipsin puolesta taas puhui ”selvästi” parempi lämmönjohtavuus mutta koska Plaanovalu jää n. puolet ohuemmaksi niin lopullinen lämmönjohtavuus on varmasti hyvällä tasolla.

Monet ovat ihmetelleet, ettei täällä mainita juuri mitään ”vastoinkäymisiä”. Totuus ko. asiassa muodostuu muutamasta asiasta. Ensinnäkin pakko mainita, että näin isoissa ja tärkeissä projekteissa on pakko yrittää aina ajatella positiivisesti ja keksiä harmittavistakin takaiskuista aina joku positiivinen juttu. Tämä on yksi tapa miten pidetään henkeä yllä . Eli aina jollain Meistä on ”vaaleanpunaiset lasit päässä”, useimmiten se rooli on Terolla mutta onneksi se onnistuu muiltakin tarvittaessa. Vielä ei ole tullut eteen tilannetta, että kaikilla olisi ”huono päivä” samaan aikaan, sekin päivä varmasti vielä tulee mutta… So far so good .  Näitä takaiskuja on lähinnä tullut aikataulujen suhteen mutta ne on helppo kääntää positiiviseksi eli saadaan lisää suunnitteluaikaa . Toinen mikseivät vastoinkäymiset päädy tänne on se, että tätä kirjoitellaan aina erimittaisilla viiveillä ja kirjoittamiseen mennessä pahin harmitus on mennyt tai unohtunut kokonaan…

Viikolla jatkui mukavuuslattialämpöjärjestelmän asentaminen

Edellisellä viikolla mainitsimme jo, että uusi lattiamatto vaatii vielä suunnittelua. Tämä asia aiheutti paljon ylimääräistä työtä eli mattoon pitää leikata viiltoja mistä saadaan liimattua pikaliimalla matto varmasti kiinni lattiaan. Tämä tuntuu ainoalta tavalta varmistaa, että lattiavalu tulee peittämään vesiputket. Jakotukit näyttivät ainakin ihan ”pro-luokan” laitteilta :).

Kokonaisuudessaan lattialämmityksen asennus ja suunnittelu eivät menneet kaikilta osin aivan niin kuin Me olimme suunnitelleet/ajatelleet homman hoituvan. Onneksi ei puhuta isoista asioista mutta kun puhutaan energiankulutuksen osalta niin pienistä marginaaleista niin kaikki pienetkin asiat tuntuvat isoilta ja tärkeiltä.

Sunnuntaina vierailtiin Oma Koti 09 – Kodin rakentamisen ja remontoinnin messuilla messukeskuksessa. Yritimme etsiä pellettitakkoja mutta niiden osalta anti oli ankea, emme löytäneet yhtään! Onneksi messuilla oli sentään muutama mielenkiintoinen osasto. Nykykaihtimen osastolta löysimme ammattitaitoisen edustajan, jolta saimme hyviä ideoita moottoroiduista verhoista ja odotamme mielenkiinnolla mitä siitä syntyy. Lisäksi kävimme Arkkitehtitoimisto Apsiksen osastolla ja varmistuimme siitä, että heidät olisi pitänyt löytää aikaisemmin, Heillä on suunnittelun lähtövaiheessa jo mietinnässä myös energiataloudellisuus.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.