Siirry pääsisältöön

Vinkit eri hintaluokkien juoksuvarusteisiin

Sisustus
Juoksetko mieluummin asfaltilla vai maastossa? Kenkien vaimennustekniikoissa ja materiaaleissa on eroja. Tässä muutamia esimerkkejä.
Edullinen
Nike Superfecta
Nike Superfecta, 39,95 €
Erittäin huokeasti hinnoiteltujen “peruslenkkarien” ominaisuudet riittävät myös juoksupoluille eikä pelkästään sauvakävelyyn. Aloittelevan juoksijan kelpo vaihtoehto, josta harrastuksen syventyessä voi siirtyä kalliimpiin tossuihin.
Adidas Deflect
Adidas Deflect, 59,90 €
Adiprene-iskunvaimennuksella varustetut harrastelijatason juoksukengät miehelle. Tyypillinen edullisen hintaluokan laatutossu, jonka ominaisuudet ovat niukassa mutta jotka täyttävät tehtävänsä juoksuharrastuksen alkuvaiheessa.
Brooks Vapor 7
Brooks Vapor 7, 69,90 €
Juoksuun ja kävelyyn soveltuva malli pronaatiotukea tarvitsevalle askeltajalle. Vaimennus ulottuu kannasta päkiään ja kengän mesh-päällinen kuljettaa kosteuden pois jalalta.
Under Armour -juoksuasu
Ammattilaisten suosikkiUnder Armour, Red Line -paita 35 € ja Pacer-shortsit 45 €
Huippu-urheilijoiden vaatettajana tunnettu pieni jenkkimerkki tuntee ammattilaisten tarpeet. Paidan ja shortsien tekniset yksityiskohdat eivät palvele muotiseikkoja vaan pelkästään toimivuutta treenitilanteessa. Erittäin uskottava valinta lenkkipolulle!
Keskihintainen
Nike Air Turbulence
Nike Air Turbulence, 89,90 €
Niken maineikkaalla ilmatyynyllä kannastaan vaimennettu peruskenkä, joka tyylikkään nahkapäällisensä ansiosta kelpaa hölkkäpolkujen ohella myös vapaa-aikaan. Ulkopohja on valmistettu hiilikumista.
Reebok Premier Road Plus KFS
Reebok Premier Road Plus KFS, 105,90 €
DMX-vaahdolla vaimennettu miesten juoksukenkä säännölliselle harrastajalle. Vakiovarusteina heijastimet sekä Reebokin teknisistä treenivaatteista tuttu Play Dry -materiaali, jolla kenkä on vuoritettu – jalka pysyy kuivana ja mukavan viileänä!
Adidas Response CSH16
Adidas Response CSH16, 109 €
Luotetun saksalaismerkin Response- sarja tarjoaa aktiiviharrastajalle vastinetta koko rahan edestä. Adipren+-iskunvaimennus riittää raskasrakenteisellekin juoksijalle ja hyvästä tuesta huolimatta rullaavuus on kyetty säilyttämään mainiona.
Craft-juoksuasu
Craft, Action Vented -takki 79 € ja Courier Winter -trikoot 42 €
Pitkän linjan ruotsalaisvalmistaja tietää, kuinka juoksijat puetaan kalseisiin syyskeleihin. Craftin juoksuasussa ihon kosteus siirtyy vaatteen ulkopintaan ja takki pitää juoksijan lämpimänä tuulelta sekä kuivana sateelta – simppeliä ja toimivaa!
Kallis
Salomon XA Pro 3D XCR
MaastoonSalomon XA Pro 3D XCR, 139 €
Kiertojäykkä ja matalaprofiilinen juoksukenkä soveltuu epätasaiseen maastoon ja rullaavuus riittää asfaltilla tapahtuvien siirtymien klaaraamiseen. Gore-tex pitää jalan kuivana vaikka sattuisi astumaan lammikkoon. Näppärä pikanauhoitus!
Spira Volare3
Spira Volare3, 149 €
Pienen amerikkalaisvalmistajan teknisesti omaleimaisissa juoksukengissä metallijouset takaavat maksimaalisen vaimennuksen. Spirat sopivat erityisesti juoksijalle, jolla on ylipainoa tai ongelmia nivelten iskunkestävyyden kanssa.
Asics Gel-Nimbus 9
JänninAsics Gel-Nimbus 9, 159 €
Tosiharrastajien suosima kestävyysjuoksukenkä Asicsin maineikkaalla geelivaimennuksella. Erityisesti suomalaiset aktiivijuoksijat suosivat Asicsia eikä ihme, sillä Gel-Nimbusissa on tavoitettu ihanteellinen tasapaino iskunvaimennuksen ja rullaavuuden välillä.
Halti-juoksuasu
Halti Fiber, 129 € (takki) ja 89,90 € (housut)
Äärimmäisen kevyt (vain reilut 200 g painava!) juoksutakki hengittävästä microkankaasta on tosijuoksijan paras lenkkikaveri syyskeleihin. Takin leikkaus mahdollistaa laajat liikeradat vetoharjoitteluun ja sauvakävelyyn. Housujen etupuolella tuulisuojaus.
Easy Shoppingin 60 sekunnin shoppailuopas tarjoaa hyviä vinkkejä, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen juoksuvarusteiden ostoa >>