MAINOS

Vinkit välikaton tarkastamiseen – tilaa ILMAINEN Meidän katto™ -kuntoraportti!

Talo

Vesivekin Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan kattoremonttia harkitsevista suomalaisista pientalo-omistajista 58 % oli miettinyt katon kuntoa 2-5 vuotta ennen remonttiin ryhtymistä. Eli katon kunnosta kannetaan huolta ja remonttiin ryhtyminen ei ole helppo päätös. Halusimme Vesivekillä keventää omakotiasujien kattohuolia tarjoamalla luotettavan ja selkeän kattoraportin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkit välikaton tarkastamiseen

Usein luullaan, että katossa on ongelmia vasta sitten, kun vesi valuu sisälle tai rännit repsottavat. Katon kuntoa arvioitaessa ei kuitenkaan kannata tuijottaa pelkästään katteen kuntoa. Välikaton rakenteissa voi piillä kosteutta tai peräti hometta, jotka olisi voitu ehkäistä hyvällä tuulettuvuudella. Välikatolle kiivetessä kannattaa tarkistaa myös kaikkien läpivientien tiiviys eli esimerkiksi savupiippujen ja ilmanvaihtoputkien laidat, ne ovat usein alttiita vuodoille. Myös jiirien kohdat on hyvä katsastaa huolella; ne keräävät tavallisesti suuremmat lumi- ja vesimassat ja pienetkin asennusvirheet kostautuvat siten helposti läpivuotoina.

Välikaton tarkistuslista:

  • Onko välikatolla aluskatetta ja missä kunnossa se on?
  • Näkyykö rakenteissa kosteutta?
  • Onko rakenteissa värimuutoksia, jotka viittaavat home- tai muuhun kasvustoon?
  • Onko vintillä tunkkainen haju?
  • Näkyykö savupiipussa tai muissa läpivienneissä valumajälkiä?
  • Onko jiirien kohdalla merkkejä vuodoista.
  • Pakkasella välikatolle muodostuvat jääpuikot ovat merkki kondensio-ongelmasta.

Kattohuolet pois!

Jos olet epävarma kattosi kunnosta, nyt kannattaa hyödyntää Vesivekin uutuus, ilmainen Meidän kattoTM-kuntoraportti.Siitä käy ilmi kuvin ja tekstein päällyskatteen, välikaton sekä rännien ja kattoturvan tilanne niiltä kohdin, jotka mahdollisesti vaativat huomiota ja toimenpiteitä. Meidän kattoTM -kuntoraportti on täysin ilmainen eikä velvoita mihinkään jatkotoimenpiteisiin.

Jos katoltanne löytyy korjattavaa, saatte halutessanne tarjouksen korjaustoimenpiteistä Avaimet käteen -periaatteella. Ja mikäli kotinne katto ei edellytä toimia nyt, niin teille jää sen nykykunnosta raportti ja saatte kattohuolet pois mielestänne. Raportista on hyötyä myös esimerkiksi mahdollisessa kiinteistön myyntitilanteessa. Viime vuonna Vesivekin paikalliset asiantuntijat tekivät lähes 10 000 kuntoarvioita. Näistä 41 % johti jonkinasteisiin toimenpiteisiin.

100% kotimainen ja turvallinen kattoremontti

Mikäli kattoremontti tulee teille jossain vaiheessa ajankohtaiseksi, niin toivottavasti saamme rakentaa myös teidän kotinne säältä suojaan päivässä. Oman, 100 % kotimaisen toimitusketjun ansiosta me olemme se turvallisin vaihtoehto. Katso video, kuinka remontti tehdään säältä suojaan päivässä:

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

katto kattoremontti kuntoarvio kuntoraportti Meidän katto™ Meidän katto™ -kuntoraportti Vesivek