Siirry pääsisältöön

Vinkkejä toimitukselta, Suomela 4.11: Sisusta ja korjaa helposti!

Talo
Toimitus kokosi pieniä vinkkejä ja ohjeita arkipäivään.

TEE NÄIN: Laita kulmapala keikkuvaan pöytään tai kiikkerään tuoliin.


 

1. Kotona koottavat pöytä ja istuimet sisältävät useimmiten metallisen helan ruuvilla ja mutterilla, joilla jalka ja kehikko kiinnitetään yhteen. Kun huonekalu nitkuu, täytyy vaan kiristää mutteria jakoavaimella.


 

2. Muissa puuhuonekaluissa jalat on liimattu kehikkoon. Jos et saa kappaleita irrotettua ja liimattua uudelleen paikalleen, voit vahvistaa liitosta palikalla, jonka liimaat ja ruuvaat paikalleen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

3. Leikkaa ensin paperikaava saadaksesi tarkat kulmaukset ja mitat.


 

4. Piirrä kaava sopivan paksuiselle puupalalle. Sahaa kappale irti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

5. Aseta se paikalleen ja poraa valmiiksi kolme ruuvin paikkaa: yksi suoraan kohti jalkaa ja muut kaksi viistosti kohti kehikkoa. Levitä puuliimaa liitospinnoille ja ruuvaa ruuvit kunnolla. Pyyhi pois ylitse vuotava liima kostealla rätillä.

Vinkki! Poraa keskimmäisen ruuvin paikka ensin ja ruuvaa kappale väliaikaisesti paikalleen, jolloin sinun on helpompi porata reunimmaiset reiät.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

Lukijoiden vinkit

Onko sinulla helppoja ja innostavia sisustus- ja nikkarointi-ideoita kotiin, mökille ja puutarhaan? Lähetä vinkkisi www.suomela.fi/lukijavinkit. Toimitus palkitsee yhden lehdessä julkaistavan vinkin Luhta Home -tuotepaketilla. Sisältää kaksi Aalto-pyyhettä ja käsipyyhettä. Palkinnon arvo noin 50 €.

 


 

Lukijan nikkarointivinkki: Kissankarkotin hiekkalaatikon päälle

Pitkistä pajukepeistä on helppo rakentaa lasten hiekkalaatikon päälle suoja niin ettei kissat pääse sinne asioilleen. Kepit kiinnitetään nippusiteillä ristikoksi joka on helppo nostaa paikoilleen ja ottaa pois. Jos ristikon tekee tuoreesta pajusta niin jonkin ajan kuluttua nippusiteitä pitää kiristää koska paju kuivuessaan kutistuu hiukan, mutta lopputulos on kaunis ja kevyt nostella. Kustannuksia tulee vain muutama euro eli nippusiteiden hinta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 


 

VÄLKYT VEMPAIMET: Sahaa, kaavi, hio, ruuvaa ja naulaa yhdellä monitoimityökalulla

AEG:n monitoimityökalussa BWS 12C Powertoolsissa on neljä vaihtopäätä jotka voi vaihtaa ilman työkaluja: multitool-vaihtopää, kulmaruuvinväännin/porakonevaihtopää ja puu- ja metalliterä sekä kaavinterä. Multitool pureutuu puuhun, kipsiin, muoviin ja metalliin ja mukana seuraa myös hiontalevy ja hiontapaperia. Toimii 12 voltin litiumioniakulla. Hinta alkaen 198,90 euroa.

Lisätiedot www.aeg-powertools.fi