MAINOS

Viritä jouluvalot poluille ja porstuaan, sytytä tulet tuikkuun ja kamiinaan

Sisustus

Joulunvietto merkitsee monille pidempää ajanjaksoa kuin varsinaiset joulunpyhät. Siihen kuuluvat olennaisena osana kodin koristelu, lahjojen paketoiminen ja monenlaiset muut jouluvalmistelut leipomisesta kaappien siivoukseen jo marraskuun pimeydestä alkaen. Erilaisilla jouluvalosarjoilla saa iloa, eloa ja jouluista tunnelmaa pimeyden keskelle.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Joulu – ilon ja valon juhla

Pimeys, lumi ja valaistus – mikä yhdistelmä! Ulkovalaistus muuttaa piha-alueen kauniiksi joulukorttimaisemaksi ja näyttää tietä joulupukin tiedustelijatontuille. Valosarjojen ripustaminen on helppoa ja mukavaa, ja siitä voi tehdä vaikka oman jouluisen ohjelmanumeronsa perheen pienimpiä ajatellen. Nykyään on tarjolla laaja valikoima edullisia ulkokäyttöön tarkoitettuja valosarjoja kuistin tai pihakuusen koristeluun ja valaisemiseen. Ja mikäli pidät erikoisemmista valotaideteoksista, toteutat visiosi varmasti laajennettavilla ja jatkettavilla LED-valosarjoilla. Muistathan käyttää ulkona sinne sopivia valaistustuotteita ja valita sisäkäyttöön omansa.

Valoa taloudellisesti

Talven pimeyden taltuttamiseen tarvitaan paljon valoja, mikä voi näkyä jälkikäteen sähkölaskussa. Sähkölasku kiittää, kun hankit hyvän ajastimen, joka sytyttää jouluvalot ja valaisimet itse määrittämäksesi ajaksi ja sammuttaa ne sitten puolestasi.

Toinen tapa pienentää sähkölaskua on nykyaikainen ja suorastaan nerokas: LED-valot ja -lamput. Aiemmin ne kokivat vastustusta kylmän ja steriilin valonsa vuoksi, mutta nopean tuotekehityksen ansiosta LED-lamppuja saa nykyään paljon myös hehkulampun tapaisessa lämpimän kellertävässä sävyssä. LED-valoilla on useita muitakin etuja, kuten värisemättömyys, kestävyys, ympäristöystävällisyys ja energiansäästävyys. Kun vanhojen hehkulamppujen tuottamasta energiasta 95 % kului lämmön tuottamiseen ja loput 5 % tuotti valoa, on LED-lampun valontuotanto noin 80 %. On arvioitu, että muutaman vuoden kuluttua käytetään ainoastaan LED-lamppuja ja hehku- ja halogeenilampuista luovutaan Euroopassa kokonaan.

LEDit ovat toki kalliimpia kuin muut lamput, mutta samalla ne ovat erittäin kestäviä: käytöstä riippuen LED-lamppu voi kestää useita kymmeniä vuosia, eikä se tiensä päähän tultuaan edes sammu noin vain, vaan valo alkaa heiketä vähitellen. LED-lamput eivät myöskään kuumene käytössä, kuten hehku- ja halogeenilamput, joten niitä voi hyvin käyttää myös lämpöherkissä paikoissa, kuten piparkakkutalon koristelemisessa ja paperisen joulukoristeen sisällä. Tarjolla on paljon erilaisia ja erilaisiin valaisimiin tarkoitettuja LED-lamppuja. Myös perinteiset joulukuusenkynttilät saa modernilla tekniikalla, eli LED-valoilla, varustettuina. Nyt jos koskaan kannattaakin toimia ja vaihtaa vanhat jouluvalot uusiin LED-tuotteisiin.

Muista paloturvallisuus!

Vaikka erilaisia kynttilöitäkin saa jo LED-versioina, on elävä tuli monille se aito joulutunnelman tuoja. Kynttilöitä, ulkotulia ja takkaa sytytellessä sekä jouluherkkuja leipoessa kannattaa muistaa, että joulukuu on tulipalojen määrissä mitattuna vuoden vaarallisin kuukausi ja tulipalot työllistävät palokuntia valitettavasti joka joulu. Elävää tulta ei tulisikaan koskaan jättää valvomatta, ja lisäksi tulisi tarkistaa, että kotoa löytyy tarvittava määrä toimivia palovaroittimia ja mieluiten myös sammutusvälineet. Markettien hyllyt tarjoavat niin aitoja kuin LED-valollisia kynttilöitä ja tuikkuja sekä paloturvallisuusvälineitä.

Lähde: ePressi.com, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

joulu joulukoristeet joulukoristelu jouluperinne jouluperinteet jouluvalo jouluvalot led


Lisää samasta aiheesta