Virusvapaa, solukkolisätty kuunlilja on Vuoden Puutarhatuote 2013

Piha
Puutarhaharrastajien harmiksi kuunliljalle on muutamia vuosia sitten ilmestynyt sen voittokulkua hidastava haaste, taimea vaurioittava Hostan X-Virus eli HVX. Lue lisää puhtaista kuunliljan taimista!

Yksi yleisimpiä ja komeimpia puutarhamme perennoja on kuunliljat (Hosta). Näyttävillä lehdillään ja runsaalla kasvustollaan suosiota saaneet kuunliljat ovat oikeutetusti lunastaneet paikkansa monissa pihapiireissä vuosikymmenien ajan.

Kuunliljan kiusa on Hostan X-virus eli HVX

Puutarhaharrastajien harmiksi kuunliljalle on muutamia vuosia sitten ilmestynyt sen voittokulkua hidastava haaste, taimea vaurioittava Hostan x-virus eli HVX. Virus ei kuitenkaan ole syy hylätä tätä upeaa kasvia. Se on syy valita puhdas taimi!

Viruksesta eroonpääseminen on helppoa hävittämällä kaikki kuunliljat joissa virus on ja odottamalla esim. talven yli ennen uusien, terveiden taimien istuttamista, sillä virus elää vain kasvinesteessä.

Kuunliljan taimen valinnassa kannattaa olla tarkkana

Vuoden puutarhatuote 2013 Hosta-kuunliljat

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Virus ei ole syy jättää tätä puutarhan upeaa kasvia hankkimatta. Vuoden puutarhatuotteeksi 2013 valitut Hosta-kuunliljat ovat puhtaita solukkolisättyjä taimia, jotka mahdollistavat perinteikkään kuunliljan tarinan jatkumisen tulevaisuudessakin.

Vuoden Puutarhatuote on innovatiivinen ja laadukas, suomalaiselle kotipuutarhurille sopiva tuote, jota Suomen Puutarhakauppiaat ry suosittelee. Vuoden puutarhatuote on valittu nyt viidennen kerran.

 

Lisätietoja: Suomen Puutarhakauppiaat ry

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Suomen Puutarhakauppiaat ry on puutarha-alan yksityisten erikoisliikkeiden muodostama yhdistys, joka aktiivisesti kehittää puutarha-alan tarjontaa. Puutarhakauppiaat korostavat palvelun ja erikoisosaamisen merkitystä, sekä tuotteiden korkeaa laatua. Suomen Puutarhakauppiaat ry valitsee vuosittain ajankohtaisen puutarhatuotteen, joka ansaitsee kuluttajien huomion.