Vuoden 2012 Asuntomessut järjestetään Tampereella

Sisustus
Kesän 2012 Asuntomessujen Moderni puutarhakaupunki -teema kertoo asuntomessualueen ja Vuoreksen kaupunginosan lähtökohdista, kuten ekologisuudesta ja uuden teknologian hyödyntämisestä.

– Tampereen Vuoreksessa sijaitsevan asuntomessualueen ja koko uuden kaupunginosan lähtökohtana on alun perin Englannissa syntynyt, mutta nykyaikaan päivitetty puutarhakaupunkimalli, toimitusjohtaja Pasi Heiskanen Suomen Asuntomessuilta avaa messutapahtuman pääteemaa.

Vuoreksessa edistetään energiatehokasta rakentamista ja uusiutuvan energian käyttöä. Viherrakentaminen on korkeatasoista, asukkaiden käytössä on viljelypalstoja ja alueen sade- ja valumavedet käsitellään luonnonmukaisesti viivyttämällä ja imeyttämällä. Vuoreksessa hyödynnetään uutta teknologiaa, mistä toimii esimerkkeinä jätteiden putkikeräysjärjestelmä, katujen ja puistojen led-valaistus sekä huippunopea tietoverkko. Arkkitehtuuri on modernia ja rakentamiseen on integroitu taidetta.

Alueen liikenneratkaisut ovat joukkoliikennettä, pyöräilyä ja kävelyä tukevia – Vuoreksen puistokadulla on myös varaus kaupunkiraitiotien rakentamiselle. Palvelut ja harrastuspaikat sijoitetaan lähelle, asukkaiden helposti saavutettavaksi.

– Myös asuntomessualueen kaavassa on puutarhakaupunkimaisia piirteitä: alue on säännönmukainen, pienimittakaavainen ja sen halki kulkee puistoakseli, messutapahtuman projektipäällikkö Arto Vuorijärvi Tampereen kaupungilta kertoo.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Noin seitsemän kilometrin päähän Tampereen keskustasta sijoittuvalle messualueelle rakentuu 3 paritaloa ja 27 omakotitaloa, joista kymmenisen on passiivienergiataloja ja kaksi tavoittelee nollaenergiatasoa. Kolmeen erilliseen kortteliin nousee kerros-, rivi- ja paritalokokonaisuuksia, joissa on paitsi omistus- myös vuokra- ja asumisoikeusasuntoja. Alueelle rakennetaan myös kehitysvammaisten palvelukoti. Messutapahtuman aikana, 13.7.-12.8.2012, on näytteillä 39 kohdetta.

Lisätietoja osoitteesta www.asuntomessut.fi/tampere-2012.