Vuoden 2020 kovimmat sisustustrendit – sisustussuunnittelijan näkemys

Sisustus

Vuosi lähenee loppuaan ja uusi vuosi tuo tunnetusti aina uudet trendit. Miltä näyttävät vuoden 2020 sisustustrendit? Sisustussuunnittelija Linda Baki kertoo!

Maanläheisyys

– Maanläheiset, murretut ja pehmeät sävyt pitävät pintansa sisustuksessa, samoin kuin boheemi, urbaani ilme, kertoo sisustussuunnittelija Linda Baki.

Sävyjen maailmassa beige on uusi harmaa! Harmaiden sävyjen rinnalle nousee yhä voimakkaammin ruskean ja beigen lämpimät ja taitetut sävyt, jotka korostavat maanläheistä tyyliä ja tuovat sisustukseen aimoannoksen lämmintä tunnelmaa.

– Yhdistä pehmeisiin hiekansävyihin esimerkiksi poltettua punaruskeaa tai sahraminkeltaista, vinkkaa Linda.

Mausteiset sävyt tuovat syvyyttä ja kerroksellisuutta sisustukseen.

Heinät ovat nousseet suosituiksi elementeiksi kodin sisustuksessa.

Vihersisustus

Vihersisustus on tullut jäädäkseen! Kasvien avulla on helppo sisustaa ja luoda kodikasta tunnelmaa. Viherkasvit puhdistavat myös huoneilmaa. Runsaiden viherkasvien rinnalle ovat tulleet myös erilaiset kuivakukka-asetelmat ja heinät. Heiniä on helppo poimia suoraan luonnosta. Pampaheinien suosio on suuressa nousussa ja niitä saakin nykyään hyvin varustelluista marketeista, kukkakauppojen lisäksi. Heinistä valmistetut seinäkoristeet ovat myös yleistymässä, olisiko siinä yksi vuoden 2020 trendikkäimmistä tuotteista?

Aistiystävällisyys

– Aistiystävällisyys tilasuunnittelussa – otetaan huomioon entistä enemmän, että tilojen tulisi tukea hyvinvointiamme, kertoo Linda.

– Aistiystävällinen suunnittelu on sisustussuunnittelua, jossa huomioidaan aistit ja niiden tuomat mahdollisuudet tilan kokonaisvaltaisessa kokemisessa. Esimerkiksi kalusteiden orgaaniset, pyöreät muodot, sekä tilan vihersisustus lisäävät tilassa koettua levollisuuden ja rauhallisuuden tunnetta. Olennaista aistiystävälliselle suunnittelulle on myös tietenkin puhdas, terve sisäilma, sekä miellyttävä akustiikka ja valaistus, joka on muunneltavissa tilan erilaisiin toimintoihin himmennettävyyden kautta. Ihomme on myös suurin aistielimemme, joten tekstiilien tunnun miellyttävyys on myös tärkeä huomioida tiloja suunniteltaessa, Linda kertoo.

Suosi sisustuksessa luonnon omia materiaaleja, kuten villaa, puuta sekä rottinkia.

Ekologisuus

– Ekologisuus, ylijäämämateriaalien hyödyntäminen, tuotteiden vastuullinen valmistus, vanhan tuunaus, käsityöt ja kotimaisuus. Siinä kuusi kovaa kohtaa, joita on hyvä ottaa huomioon valintojaan tehdessä, sanoo Linda.

Pyöreät muodot, kaarevat linjat

Pyöreät muodot ja kaarevat linjat, esimerkiksi ovikaaret ovat nyt trendikkäitä. Kalusteissa näkyy myös 70-luvun linjoja pehmeine ilmeineen. Pyöreät ja kaarevat muodot pehmentävät sisustusta.

Pyöreät muodot ja maanläheiset sävyt pehmentävät selkeälinjaista ja graafista sisustusta.

Oma tyyli

– Tärkeintä trendikkäässä sisustustyylissä on rentous ja kerroksellisuus, sekä oman tyylin ja persoonan esilletuonti! Omaperäinen tyyli syntyy, kun yhdistelet rohkeasti uutta ja vanhaa. Erilaisten materiaalien ja sävyjen avulla kerroksellinen tyyli on helppo luoda. Innostu myös second hand -löydöistä, vinkkaa Linda.

Aidot materiaalit

Aidot materiaalit, kuten rottinki, bambu, villa ja pellava korostuvat huonekalu – ja tekstiilivalinnoissa. Aidot luonnonmateriaalit ovat trendikkään, maanläheisen tyyliin peruspilareita.

– Pinnoissa pintansa pitävät myös aidot ja ajattomat materiaalit. Puupinnat, rottinkipunokset, paneeliseinät, etenkin rimoitukset niin seinä- kuin kattopinnoissakin ovat suosiossa. Puuverhoillut tehosteseinät tai vaikkapa rimakatot parantavat myös tilan akustiikkaa, Linda vinkkaa. Tällä hetkellä suosiossa on jo pitkään ollut vaaleat puupinnat, mutta jatkossa puunsävyt tummenevat ja tulevaisuudessa nähdäänkin mm. pähkinää ja mäntyä.

– Myös Terrazzo, mosaiikkibetoni tulee ottamaan oman paikkansa trendikkäissä materiaaleissa vuonna 2020, visioi Linda.

Luo rohkeasti omannäköisesi tyyli.

Trenditietoisen top 8 muistilista

  • Maanläheisyys
  • Vihersisustus
  • Aistiystävällisyys
  • Ekologisuus
  • Pyöreät muodot ja kaarevat linjat
  • Rentous, kerroksellisuus
  • Rohkeus, oma persoonallinen tyyli
  • Aidot ja ajattomat materiaalit

Lähde: Mynewsdesk, kuvat: Veken Kaluste Oy


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

sisustaa sisustus sisustusideat sisustusideoita sisustustrendit sisustustrendit 2020 Veke Veken Kaluste

Lisää samasta aiheesta

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: