Vuoden Avoin puutarha -tunnustus pohjoisen puutarhalle

Piha
Reijo Pilpun puutarha sai tänään Vuoden Avoin Puutarha tunnustuspalkinnon. Tutustu kukkapuutarhaan.

Tunnus luovutettiin nyt kolmatta kertaa kesäkuussa 2014 järjestetyn Avoimet puutarhat -tapahtuman pohjalta.

Raati oli valinnassaan yksimielinen, sillä valittu puutarha täytti tunnustuksen saajalle asetetut kriteerit ja keräsi päivän aikana 66 kävijää. Valintaperusteina ovat muun muassa huolellinen valmistautuminen ja antaumuksellinen osallistuminen tapahtumaan. Kokemusten jakaminen, vinkkien antaminen tapahtuman kehittämiseksi sekä aktiivinen tiedottaminen ovat myös kriteereinä.

Puutarhan elämyksellisyys on tärkeä peruste. Raati halusi valinnallaan kannustaa pohjoisen puutarhoja aktiivisemmin mukaan Avoimet puutarhat -tapahtumaan.

Reijo Pilpun elämyksellinen kukkapuutarha on rakennettu itse Asunto-osakeyhtiö Ylitornion Nuuskankairan yhteiselle maa-alueelle. Rivitaloyhtiön kukkapuutarhaa varten on hankittu lisämaata ja puutarhan lajistoa ja kukkarunsautta on pidetty yllä jo 35 vuotta.
Kasvilajisto on valittu siten, että kukintaa riittää koko kesäksi. Puutarhassa kasvaa noin 140 perennalajia ja parikymmentä eri pensaslajia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
Raati halusi valinnallaan kannustaa pohjoisen puutarhoja mukaan Avoimet puutarhat -tapahtumaan.

Raati halusi valinnallaan kannustaa pohjoisen puutarhoja mukaan Avoimet puutarhat -tapahtumaan.

Vuoden avoin puutarha sisältää noin 140 perennalajia ja 20 eri pensaslajia

Reijo Pilppu markkinoi tapahtumaa lehti-ilmoituksella ja tapahtuma sai alueella laajaa huomiota. Hän laati aluetta esittelevän tiedotteen, jakoi sitä kävijöille ja opasti itse koko päivän ajan puutarhassa. Reijo Pilppu antoi rakentavia ehdotuksia päivän kehittämiseksi. Hän lisäsi kävijöiden kasvitietoutta ja innosti heitä harrastuksen pariin.

Vuoden Avoin Puutarha -tunnustuksella halutaan nostaa esille teemapäivään osallistuneita elämyksellisiä puutarhoja. Tunnustuksellaan Puutarhaliitto haluaa tukea suomalaista puutarhakulttuuria ja puutarhaharrastusta sekä edistää puutarhamatkailua. Tunnustuksen saaja valitaan vuosittain valtakunnallisen avointen puutarhojen teemapäivään osallistuneiden kesken.

Avoimet puutarhat 2015 -voittaja

Avoimet puutarhat tapahtuma järjestetään kesäkuun lopussa.

Puutarhat avoinna jälleen kesäkuussa

Avoimet puutarhat tapahtuma järjestetään seuraavan kerran sunnuntaina 28.6.2015. Silloin aukeavat taas yhden päivän ajaksi puutarhojen portit vierailijoille ympäri Suomen. Sitä odotellessa satoihin avoimiin puutarhoihin voi tutustua verkossa osoitteessa www.avoimetpuutarhat.fi.

Avoimet puutarhat tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundetin kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt ovat osallistuneet tapahtuman rahoittamiseen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU
kukkapuutarha

Puutarhan lajistoa ja kukkarunsautta on pidetty yllä jo 35 vuotta.