Yleiset saunat ja suomalainen saunakulttuuri pelastettava

Kylpyhuone
Suomen Saunaseuran mielestä yleisiä saunoja tarvitaan edelleen ja suomalaista, perinteistä saunakulttuuria tulee tukea ja edistää kaikin mahdollisin keinoin. Lue Saunaseuran vaatimukset saunan pelastamiseksi!

Yleiset saunat olivat aikoinaan oleellinen osa sekä suomalaista saunakulttuuria että kaupunkikuvaa. Nyt yleisiä saunoja on enää muutamia. Onneksi sentään yksi uusi on saatu tänä keväänä Helsinkiin.

Yleiset saunat ovat väistyneet kerrostaloihin rakennettujen asunto- ja asukassaunojen sekä muun muassa uimahallien ja kylpylöiden tieltä. Suomen Saunaseurassa kuitenkin uskotaan, että yleisiä saunoja tarvitaan suuresti edelleen. Suomalaista, perinteistä saunakulttuuria tulee tukea ja edistää kaikin mahdollisin keinoin. Kaupunkien, kortteleiden ja kylien saunakulttuuri onkin herätettävä uudelleen henkiin.

Yhdessä saunominen on paljon muutakin kuin löyly ja peseytyminen


Terve saunominen helpottaa stressiä ja vahvistaa hyvinvointia.

Saunominen on niin sosiaalinen, fyysinen kuin henkinenkin kokemus. Yksinäisyys ja stressi ovat nykyisin eri-ikäisten suomalaisten todellisia ja vakavia ongelmia sekä kaupungeissa että maaseudulla. Terve saunominen helpottaa stressiä ja vahvistaa hyvinvointia.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Sauna on osa suomalaista identiteettiä. Se pitää osata hyödyntää niin kaupallisesti, kulttuurisesti kuin imagollisesti. Yleiset saunat voivat olla tulonlähteenä paikallisille sauna-alan yrittäjille ja saunayhdistyksille.

Sauna osa Suomi-brändiä


Turisteilla pitää olla mahdollisuus aitoon saunakokemukseen.

Suomen Saunaseura toivoo, että yleisten saunojen kehitykseen ja säilymiseen suhtaudutaan vakavasti kaikilla tahoilla. Yleisten saunojen rakentamista tulee edistää ja niiden toimintaa tukea monipuolisesti. Suomalaisen saunan pitää olla osa Suomi-brändiä ja vahvistaa kansainvälisesti menestyksellistä Suomi-kuvaa.

Suomalaisilla ja maassamme vierailevilla turisteilla pitää olla mahdollisuus aitoon saunakokemukseen. Se on vähintä, mitä itseään saunamaana pitävä Suomi voi tarjota.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

 

Lisätietoja: Suomen Saunaseura, www.sauna.fi

 

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU