Ympäristöystävällinen alkylaattibensiini säästää ruohonleikkurin huoltokustannuksia

Piha
Ruohonleikkurin alkylaattibensiini pienentää samalla vaarallisten aineiden päästöjä eikä sinun tarvitse hengittää haitallisia pakokaasuja.

Alkylaattibensiini on ympäristön kannalta järkevämpi valinta. Vaarallisten hiilivetyjen osalta se on jopa 99 % puhtaampaa kuin tavallinen bensiini eikä siinä juurikaan ole haitta-aineita, kuten rikkiä, bentseeniä ja aromaattisia aineita. Nykyään tiedetään jo melko hyvin, että alkylaattibensiini on parempi valinta niin ympäristön kuin ruohonleikkaajankin näkökulmasta.

Alkylaattibensiini pitää ruohonleikkurin moottorin puhtaampana ja huoltotarve vähenee

Se myös pitää ruohonleikkurin moottorin puhtaampana kuin tavallinen bensiini, joten esimerkiksi sytytystulppaa ei tarvitse vaihtaa tai moottoria huoltaa niin usein.

Kevään korvalla monen omakotiasujan ruohonleikkuri ei lähde käyntiin. Käynnistysongelmat johtuvat hyvin usein siitä, että vanha bensiini on jätetty polttoainesäiliöön talveksi. Tavallinen bensiini vanhenee varastoinnin aikana ja siten vaikuttaa moottorin toimintaan. Toisin kuin tavallista bensiiniä, alkylaattibensiiniä voidaan varastoida monen vuoden ajan, joten sen voi huoletta jättää polttoainesäiliöön syksyllä.

Ruohonleikkuri kuluttaa keskimäärin 8-10 litraa bensiiniä vuodessa. Tämä määrä alkylaattibensiiniä maksaa noin 20-25 euroa enemmän vuodessa kuin tavallinen bensiini. Säästöä kuitenkin kertyy nopeasti, kun moottori pysyy puhtaampana ja huollontarve vähenee.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Esimerkki:

  • Aspen 4 nelitahtimoottoreille
  • 5 litran kanisteri, alkaen 20 euroa
  • 10 litran kanisteri, alkaen 36 euroa
Aspen alkylaattibensiini

Alkylaattibensiini pitää ruohonleikkurin moottorin puhtaampana ja huoltotarve vähenee.

 

Lisätietoja: fi.aspen.se

MAINOS
MAINOS LOPPUU