MAINOS

Ympäristöystävällinen puukuitulevy eristää talon katosta lattiaan

Talo

Luonnonmukaisista materiaaleista valmistettuja eristelevyjä käytetään uudisrakentamisen lisäksi vanhojen talojen korjauksessa. Bitumikyllästeinen hengittävä puukuitulevy ei tuhoa vanhan puutalon hyviä ominaisuuksia, vaan se vahvistaa niitä ja parantaa asumismukavuutta taistelussa tuulta, kylmyyttä ja melua vastaan. Hunton valmistaa eristelevyjä koko taloon: rakennuksen alapohjaan, seiniin ja yläpohjaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

 

Huntonin eristelevyt on valmistettu luonnollisista raaka-aineista, joten ne ovat ympäristöystävällisiä ja ne voidaan kierrättää. Tuotevalikoima sisältää puukuidusta valmistettuja eristelevyjä niin seinien, kattojen kuin lattioidenkin eristämiseen. Helppokäyttöinen ja kestävä eristelevy soveltuu uusien talojen lisäksi korjausrakentamiseen. Puukuitulevyjen avulla säilytetään vanhan puutalon rakenteiden edut: hengittävyys, kyky sitoa ja luovuttaa kosteutta sekä kyky varata lämpöä.

Huntonin valikoimaan kuuluu myös Fermacellin kestävä ja tehokkaasti ääntä eristävä kuitukipsilevy, jota käytetään rakentamisessa kipsilevyjen sijasta.

Hunton tuulensuojalevy on Pohjoismaiden johtava tuulensuojalevy sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Tuulensuojalevy on vahva tuote, jota on käytetty rakentamisessa jo yli 40 vuoden ajan.

Hunton-tuulensuojalevy on Pohjoismaiden johtava tuulensuojalevy sekä uudis- että korjausrakentamisessa. Tuulensuojalevy on vahva tuote, jota on käytetty rakentamisessa jo yli 40 vuoden ajan.

Vankka tuulensuojalevy suojaa taloa ja pitää sisäilman hyvänä

Huntonin tuulensuojalevy on huokoinen bitumilla kyllästetty puukuitulevy, joka suojaa taloa tuulelta, vedolta ja pakkaselta. Ulkoverhouksen alla käytettävä tuulensuojalevy sopii sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Luonnollisista raaka-aineista valmistettu tuulensuojalevy on kevyt ja käyttäytyy kuten puu, joten sitä on helppo käsitellä ja työstää. Levyn jäykkä tuulenkestävä rakenne toimii rungon jäykisteenä eikä vinolaudoitustakaan tarvita.

Tuulensuojalevy sitoo ja luovuttaa kosteutta niin, että sisäilma pysyy hyvänä ja tasaisena, vaikka ulkona olosuhteet vaihtelisivatkin. Levy päästää kosteuden pois rakenteesta ja luovuttaa sitä ulospäin eikä tiivisty levyn pintaan. Huntonin tuulensuojalevyn voikin jättää talven yli ilman ulkoverhousta.

Levy vähentää myös energiankulutusta, koska tuulensuojalevy on lisäeriste ja estää kylmäsillat ulkoseinissä. Levy täyttää reilusti rakentamismääräysten vaatimukset, joiden mukaan ilma saa vaihtua enintään 2,5 kertaa tunnissa.

Yhdistetty aluskate ja tuulensuojalevy lämpöeristettyihin kattoihin.

Yhdistetty aluskate ja tuulensuojalevy lämpöeristettyihin kattoihin.

Aluskate ja tuulensuojalevy lämpöeristettyihin harjakattoihin

Sarket-aluskate on puukuidusta valmistettu hengittävä aluskatelevy, jossa yhdistyvät aluskate ja tuulensuoja. Tämä tarkoittaa, että kattorakenne tuulettuu vain aluskatteen yläpuolella.

25-millimetristä bitumilla kyllästettyä levyä käytetään eristetyissä puurunkoisissa harjakatoissa. Aluskatelevy sopii erityisesti kattoihin, jotka eristetään harjaan asti ja kattoihin, jotka halutaan eristää myöhemmin. Aluskatteen ja lämmöneristeen väliin ei tarvitse jättää ilmarakoa. Kosteus ei tiivisty levyn pinnalle, vaan tuote varastoi kosteutta ja eristää hyvin.

Huntonin aluskate sopii myös kunnostettaviin kattoihin. Levyt voidaan asentaa suoraan vanhan kattolaudoituksen päälle, kunhan huopa on ensin poistettu. Sen jälkeen eriste voidaan asentaa laudoituksen alapintaa vasten. Aluskatelevy on ympäripontattu, joten se on helppo asentaa.

Hunton lämmöneriste on tehty luonnonmukaisesta puukuidusta.

Hunton-lämmöneriste on tehty luonnonmukaisesta puukuidusta.

Monikäyttöinen lämmöneriste eristää hyvin ja siirtää kosteutta rakenteessa

Myös Huntonin lämmöneristelevy on tehty luonnonmukaisesta puukuidusta, joten senkin voi kierrättää. Eristeen lämmönvarastointikyky on kaksi kertaa tavallista mineraalivillaa parempi: talon sisälämpötila pysyy tasaisena, vaikka ulkona sää vaihtelisikin. Levyllä on ainutlaatuinen kyky pidättää ja siirtää kosteutta. Se pystyy varastoimaan kosteutta jopa 20 %, kun mineraalivillan kosteudenvarastointikyky on vain 2 %. Kosteudenvarastointikyvystä on hyötyä paksuissa seinissä, joissa kondenssiveden muodostumisvaara on suurempi. Kun seinissä ei ole tiivistä kosteussulkua, sisäilman laatu pysyy parempana.

Huntonin lämmöneriste on monikäyttöinen, sillä sitä voidaan käyttää lattioissa, katoissa ja seinissä ja se sopii niin uusiin kuin vanhoihinkin taloihin. Lämmöneristelevy on allergisoimaton ja ympäristöystävällinen. Lämmöneristettä saa myös puhallettavana versiona.

Energiatehokas askelääneneristyslevy, jossa on valmis uritus lattialämmitysputkille.

Silencio Thermo – energiatehokas askelääneneristyslevy, jossa on valmis uritus lattialämmitysputkille.

Lämmin lattia ja äänieristys yhdessä

Energiatehokas tuote lattialämmitykseen on Silencio Thermo -askelääneneristyslevy, jossa äänieristys on yhdistetty vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Rakennekorkeus pysyy silti matalana. Asennuslevyssä on valmis uritus lattialämmitysputkille, joten lattialämmitys on helppo toteuttaa. Putket ovat suoraan parkettia vasten, joten putkissa kiertävän veden lämpötila voi olla tavallista alhaisempi ja lämpötilan säätäminen on nopeaa. Tämä säästää myös energiaa. Puupalkistolattioissa parketin ja Silencio Thermo -levyjen väliin pitää asentaa lisälevykerros askeläänen matalien taajuuksien vaimentamiseksi.

Silencio® 24/36 mm on kehitetty erityisesti aluslattiaksi betonilaatoille sekä korjausrakentamiseen askeläänieristyksen parantamiseen.

Silencio 24/36 mm – kehitetty erityisesti aluslattiaksi betonilaatoille sekä korjausrakentamiseen askeläänieristyksen parantamiseen.

Silencio 24/36 mm on kehitetty erityisesti aluslattiaksi betonilaatoille sekä korjausrakentamiseen askeläänieristyksen parantamiseen. Parketti-, lastulevy- tai lankkulattia voidaan asentaa suoraan levyn päälle. Huokoisella puukuitulevyllä on suuri puristusjäykkyys, ja se voidaankin asentaa ilman erityistä reunajäykistystä. Tämä pienentää rakennuskustannuksia muihin menetelmiin verrattuna.

Fermacell-levy on oikea valinta silloin, kun tarvitaan perinteistä kipsilevyä parempaa lujuutta ja monikäyttöisyyttä.

Fermacell-levy on oikea valinta silloin, kun tarvitaan perinteistä kipsilevyä parempaa lujuutta ja monikäyttöisyyttä.

Kestävä Fermacell-levy kipsilevyjen sijaan

Sataprosenttisesti kierrätysmateriaaleista valmistettu Fermacell-kuitukipsilevy on erittäin luja ja kestävä sekä paloturvallinen rakennuslevy. Fermacelliä käytetään kipsilevyjen sijasta sellaisissakin seinärakenteissa, joissa muuten pitäisi käyttää tuplalevyratkaisuja, kuten tuplakipsiä tai vaneria ja kipsiä yhdessä. Fermacell-levyjä voidaan käyttää yksikerroksisena, eikä rakenteita tarvitse jäykistää erillisillä rakennuslevyillä eikä erillisiä vaakarimojakaan tarvita.

Fermacell on valmistettu selluloosakuidusta ja kipsistä. Siksi se on huomattavasti perinteistä kipsilevyä lujempi, ja esimerkiksi huonekalujen kolhaisut eivät jätä levyyn jälkiä. Iskunkestävyytensä ansiosta Fermacell sopii vaativaan rakentamiseen monenlaisissa kohteissa päiväkodeista teollisuusrakennuksiin. Levyt eristävät tehokkaasti myös ääniä, ja siksi Fermacell sopiikin hyvin vaikkapa elokuvateattereihin. Fermacelliä voidaan käyttää myös märkätiloissa, koska levyt ehkäisevät tehokkaasti homeen muodostumista.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aluskate eriste eristys eristää kipsilevy lämmöneriste rakennuslevy tuulensuoja