MAINOS

Yrtit osaksi ruokavaliota – yrttien ABC

Keittiö

Yrtit kannattaa ottaa osaksi ruokavaliota, sillä ne sisältävät runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja hivenaineita maistuvassa muodossa. Tutustu!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Yrttien sisältämä klorofylli, eli lehtivihreä on kuin kasvien verta, joka sisältää erittäin paljon tehoaineita. Lisäksi yrtit kehittävät runsaasti suoja-aineita erilaisia ulkopuolisia uhkia, kuten kylmyyttä, auringonvaloa, hyönteisiä, sienitauteja ja bakteereja vastaan. Lehtivihreästä ja suoja-aineista on lääkinnällistä hyötyä ihmisille.

Kotimaisetkin yrtit voivat olla superruokaa

Nokkonen

Nokkonen sisältää runsaasti rautaa, kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja piitä. Voidaan käyttää mausteena keitoissa tai juoda teenä. Jauheena erinomainen smoothie-juomiin. Nokkosta ei saa kerätä kompostien läheltä, koska se kerää itseensä helposti nitraatteja

Voikukka

Voikukan tuoreet lehdet ovat erinomaisia salaateissa, ja ne sisältävät runsaasti betakaroteenia, C-vitamiinia, kalsiumia, magnesiumia ja rautaa. Yrtti on tunnettu myös kuumetta laskevasta vaikutuksestaan.

Vehnäoras

Vehnänoras on todellista superruokaa. Tuoreessa vehnänoraksessa on runsaasti proteiineja, hiilihydraatteja, kuituja sekä A-, B-, C- ja E-vitamiineja. Lisäksi kasvin lehtivihreä on hyvä magnesiumin lähde.

Persilja

Persilja sisältää paljon C-vitamiinia, rautaa ja betakaroteenia. Lisäksi persiljassa on diureettisesti vaikuttavia aineita, jotka edistävät ylimääräisen nesteen poistumista kehosta. Hitaasti itävä persilja vaatii kärsivällisyyttä. Kansanlääkinnässä yrttiä on käytetty esimerkiksi reuman ja kuukautisvaivojen hoitoon.

Pinaatti

Pinaatti on itseasiassa vihannes, joka on erityisen tunnettu runsaasta rautapitoisuudestaan. Tämä Kippari-Kallen eväs sisältää myös runsaasti kaliumia, magnesiumia, foolihappoa ja emäksisyyttä lisäävää lehtivihreää.

Vesikrassi

Vesikrassi on yksi vanhimpia lehdellisiä yrttikasveja. Runsaan C-vitamiinipitoisuutensa ansiosta sitä on käytetty jo 1500- ja 1600-luvuilla keripukin ehkäisyyn ja hoitoon. Vesikrassissa on myös runsaasti rautaa, magnesiumia, kalsiumia ja betakaroteenia.

 

Lähde: www.terranova.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Superfood superruoka yrtit yrttitarha