Zeckit kauhutarinoita rakentamisesta – Peltikaton maalaus

Talo
Zeckit kauhutarinoita rakentamisesta – Peltikaton maalaus

Ostimme aikanaan 1950-luvun talon, jossa tiesimme edessä olevan peltikaton maalaus. Muutaman vuoden kuluttua aloin selvittää katon maalausta. Monet varoittelivat, että muovitetussa pellissä maali ei pysy. Eräästä maalausliikkeestä kuitenkin sanottiin, että heillä on sellaiset pesuaineet, että kyllä maali pysyy. Uskoin sitten asian ja maalaus tehtiin.

Seuraavana kesänä maali oli jo paikkapaikoin irtoillut. Otin maalariin yhteyttä asiasta. Hän lupasi joskus tulla maalitehtaan edustajan kanssa ottamaan maalinpaloista näytettä, jos maalissa olisi jotain vikaa.

Aikaa kului ja mitään ei tapahtunut. Kun taas olin yhteydessä, maalarin yhteistyöhalu oli kovin laskenut. Useiden soittojen jälkeen maalari ilmoitti, että minun pitäisi hankkia puoluettoman tavarantarkastajan lausunto maalaustyöstä. Tässä vaiheessa ajattelin, että näin sinisilmäistä sahataan silmään. Pitkin pihaa oli suuria maalinpalasia.

Pyysin tunnetuilta kattofirmoilta tarjouksia. Eräästä yrityksestä tuli asiantuntija paikalle. Hän huomasi heti, että tämä meidän peltikatto oli tehty suoraan vanhan aaltopeltikaton päälle. Hän kiinnitti huomiota myös pienempiin hölmöyksiin kattorakenteissa. Niitä en ollut huomannutkaan tai osannut ajatella.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tämä valittu firma teki sitten uuden peltikaton varmistaen kattorakenteiden toimivuuden. Uusi katto on ollut nyt muutaman vuoden, eikä ole tarvinnut pelätä veden tulevan katosta sisään.

Opetus on ainakin että kannattaa tarkkaan harkita, mihin riittää pelkkä pintaremontti. Takana saattaa olla suurempaa kunnostusta vaativia rakenteita. Kun pintapuolinen pakkelointi yleensä johtaa vain mielipahaan ja suurempiin ongelmiin.

Nimimerkillä Sinisilmä

Kuva: sxc.hu

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tuliko valittua väärä tekijä remonttiin tai rakentamiseen? Zeckit-palvelu auttaa!

Zeckit-selvitykset löytyvät myöhemmin keväällä kaikista tärkeimmistä yritys- ja palveluhakemistoista. Hakemistot auttavat sinua kartoittamaan vaihtoehtojasi, kun etsit sopivaa palveluntarjoajaa – oli sitten kyseessä remontti, siivous, kampaaja tai jokin muu!

Kerro oma remonttitarinasi – uskomattomin tarina palkitaan

Onko sinulla kerrottavana tarina epäonnistuneesta remontista? Keräämme niitä yhdessä Zeckit-palvelun kanssa ja julkaisemme tulevissa uutiskirjeissä niistä uskomattomimmat, oikeita nimiä mainitsematta.

Kerro tarinasi täällä >

MAINOS
MAINOS LOPPUU