MAINOS

Zeckit kauhutarinoita rakentamisesta – Ulkovuoraus tuli kalliiksi

Talo

Kauhutarina siitä, kuinka ulkovuoraus voi mennä pieleen, vaikka yrittää olla tarkkana rakennuttajan valinnassa. Lue ja ota opiksesi, jos julkisivuremontti on sinulle ajankohtainen!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Huijatuksi tuleminen ei unohdu täysin koskaan. Etsin remontoijaa omakotitaloni ulkovuorauksen tekoon. Tuttavani suositteli kahden miehen rakennusfirmaa. Oli toiminut aiemmin hyvin. Niinpä soitin ja pyysin heiltä tarjousta. Puhuimme kotitalousvähennyksestä ja sain laskelman myös siitä.

Oli vuodenvaihde tulossa. Saisin siis vähennyksen aiemmin, jos työ alkaisi jo joulukuussa. Olin katsonut firman tietoja netistä, kaikki tuntui olevan hyvin. Soitin vielä verotoimistoon, josta sanottiin firman olevan OK.

Töiden alettua minulle tuotiin lomake, jotta voin maksaa veron. Firma ei kuulemma voisi, kun eivät tienneet sos-tunnuksiani. Pian sain toisen laskun, joka minun toivottiin maksavan heti. Firman pankkilaina erääntyisi ja olisivat pulassa. Niinpä maksoin toisenkin laskun.

Kuitenkin tuntui, ettei kaikki ollut kohdallaan. Kävin verotoimistossa. Siellä tiedettiin rakennusfirman omistajan tehneen hommia yhdessä vaimonsa kanssa. Vaimolla oli kuitenkin omat bisnekset. Rakennusfirma oli poistettu rekisteristä elokuussa, mutta vaimo jatkoi omaa bisnestään. Verotoimistossa neuvottiin odottamaan, kunnes vuoraus on valmis, eikä maksamaan mitään lisää.

Kun mies toi kolmannen laskun, sanoin, etten maksa sitä, koska olen selvittänyt jääväni ilman kotitalousvähennystä. Enkä halua heidän maalaavan taloa. Mies lähetti uuden laskun korkovaatimuksineen ja otteita lakipykälistä, joiden mukaan asiakkaan on itse selvitettävä kuuluuko firma rekisteriin. Sitten mies soitti. Sanoin, etten maksa laskua. Siihen hän, että lakituvassa tavataan.

Soitin lakimiehelle. Minun ei kuulemma kannata haastaa firmaa oikeuteen. Ei ole mahdollisuuksia saada rahattomalta korvauksia. Ei minunkaan tarvitse olla huolissani, ei firma minua haastaisi suurin surmin. Otin kuitenkin lakimieheltä lupauksen, että hän hoitaisi asiani, jos olisi tarvetta.

Näin saman rakennuttajan auton pysäköitynä kadulla ja remontin olevan meneillään. Kerroin tutuilleni ja joku sanoi tuntevansa talon asukkaat. Lupasi varoittaa. Myöhemmin sain tietää, että olivat tinkineet hinnasta, kuten minäkin.

Valitin aikanaan kotitalousvähennyksen hylkäämisestä, tuloksetta. Maalasimme talon suvun voimin. Rakennusfirma on vaihtanut maisemaa.

Nimimerkillä mummoa huijattiin

Kuva: sxc.hu

Tuliko valittua väärä tekijä remonttiin tai rakentamiseen? Zeckit-palvelu auttaa!

Zeckit-selvitykset löytyvät myöhemmin keväällä kaikista tärkeimmistä yritys- ja palveluhakemistoista. Hakemistot auttavat sinua kartoittamaan vaihtoehtojasi, kun etsit sopivaa palveluntarjoajaa – oli sitten kyseessä remontti, siivous, kampaaja tai jokin muu!

Kerro oma remonttitarinasi – uskomattomin tarina palkitaan

Onko sinulla kerrottavana tarina epäonnistuneesta remontista? Keräämme niitä yhdessä Zeckit-palvelun kanssa ja julkaisemme tulevissa uutiskirjeissä niistä uskomattomimmat, oikeita nimiä mainitsematta.

Kerro tarinasi täällä >

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

julkisivu julkisivuremontti ulkovuoraus vuoraus vuorilauta


Lisää samasta aiheesta