Iberico-possun sisäfilee ja uudet perunat grillissä & Green Goddess -salaatti
Ruoka
Kesällä grilli kuumenee, ja sinne laitetaan parhaat herkut. Pääruuaksi valmistetaan grillattu Iberico-possun sisäfilee. Se tarjoillaan maukkaan salsa verde -kastikkeen, grillattujen uusien perunoiden, rapsakoiden lehtikaalisipsien ja jumalaisen Green Goddess -salaatin kera.
MAINOSMAINOS LOPPUU
6.6.2024
Iberico-possun sisäfilee grillissä
Ota Iberico-possun sisäfilee lämpenemään noin 40 minuuttia ennen paistamista.
Mausta liha suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Grillaa sisäfilee kokonaisena kypsäksi.
Leikkaa kypsennetty filee noin 1,5 cm kokoisiksi paloiksi ja tarjoile
Salsa verde -kastike
lehtipersiljaa
basilikaa
minttua
2–3 valkosipulinkynttä
pieniä kapriksia
oliiviöljyä
sitruuna- tai viinietikkahappoa
Valmista salsa verde -kastike näin
Hienonna yrtit pieneksi.
Kuori ja purista valkosipulit murskaksi.
Sekoita yrtit, valkosipulimurska ja kaprikset pienessä kulhossa.
Lisää oliiviöljyä niin paljon, että yrtit peittyvät.
Mausta suolalla ja mustapippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan.
Tarjoile salsa verde -kastike huoneenlämpöisenä.
Iberico-possun sisäfilee ja uudet perunat valmistuvat herkullisiksi grillissä Muurikka-pannulla.
Grillatut uudet perunat
pienikokoisia uusia perunoita
2–3 rkl oliiviöljyä
voita
2–3 vartta kevätsipulia
tilliä
merisuolaa
Valmista uudet perunat grillissä näin
Pese perunat ja laita ne kulhoon.
Lisää oliiviöljy ja pyörittele perunat öljyssä.
Grillaa perunoita miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.
Silppua kevätsipulit ja tilli.
Nosta perunat grillistä kulhoon.
Lisää sekaan voi, kevätsipuli sekä tilli ja pyörittele kauttaaltaan.
Mausta suolalla.
Grillatut uudet perunat maustetaan tillillä, kevätsipulilla ja suolalla.
Green Goddess -salaatti
1 pieni varhaiskaali
1 iso kurkku
2–3 kevätsipulin vartta
1 ruukku ruohosipulia
1 pussi babypinaattia
Salaattikastike
tuoretta basilikaa
2–3 valkosipulin kynttä
1 pieni salottisipuli
2 sitruunan mehu
0,5–1 dl oliiviöljyä
0,5 dl cashewpähkinöitä
viinietikkaa
Green Goddess -salaatti on uskomattoman herkullinen grilliruuan lisuke.
Valmista Green Goddess -salaatti näin
Huuhtele salaattiainekset vedellä ja pilko veitsellä haluamasi kokoisiksi. Laita pilkotut ainekset suureen kulhoon.
Lisää tehosekoittimeen ensin kastikkeen nestemäiset ainekset ja sen jälkeen kaikki muut.
Soseuta, kunnes rakenteesta tulee kastikemainen.
Kaada lopuksi kastike salaattikulhoon ja sekoita hyvin.