MAINOS | Contura

Kiertoilmatakka lämmittää kylmän mökin hetkessä

Mökki
Kiertoilmatakka lämmittää hirsimökkiä.
Kiertoilmatakka lämmittää Helin ja Ilkan mökkiä, joka rakennettiin sille paikalle, jolle Helin isovanhemmat rakensivat kesämökin 1970-luvulla. Siellä on paljon tunnearvoa ja rakkaita muistoja.
1.3.2024

Kiertoilmatakka on täydellinen lämmönlähde Helin ja Ilkan mökkiin, jonka hirret ja ikkunat täyttävät omakotitaloasumisen vaatimukset.

Paksuista hirsistä rakennettu mökki kestää hyvin kylmiä vuodenaikoja, vaikka mökin sisällä ei ole peruslämpöä.

Heli ja Ilkka valitsivat mökilleen kiertoilmatakan, koska se tuottaa nopeasti lämmintä ilmaa.

– Talvisin teemme paljon pikapyrähdyksiä mökille, ja siksi takia tarvitsemme nopeasti lämpöä. Varaava takka ei ehtisi lämmittämään mökkiä käyntimme aikana, he kertovat.

Kiertoilmatakka polttaa puuta tehokkaasti ja nainen asettelee kukkia.
Puiden välistä pilkottaa kaunis harmaa hirsimökki, joka sulautuu ympäröivään metsä- ja järvimaisemaan. Heli ja Ilkka rakensivat suvun mökkipaikalle vapaa-ajan asunnon, joka lämpenee Contura-takalla ympäri vuoden.

Kotoisa lämmin mökki täynnä muistoja yhteisistä hetkistä

Heli oli perinyt isovanhemmiltaan rakkaan vanhan mökin, mutta sen ongelmana oli pieni koko.

Sukulaiset ja ystävät kokoontuvat usein isolla joukolla viettämään aikaa mökille. Kaikki eivät kuitenkaan mahtuneet sisälle, joten aikaa vietettiin ulkona sään salliessa. Mökissä ei liioin ollut lämmitystä tai riittävästi nukkumapaikkoja.

– Vuonna 2020 rakensimme vanhan mökin viereen kolmen vuodenajan mökin, jonne kaikki mahtuisivat viettämään aikaa ja yöpymään, Heli muistelee.

Fiksusti käytetyt neliöt ja suuri huonekorkeus saavat 40 nelimetrin mökin tuntumaan tilavalta, vaikka vieraita olisi enemmänkin. Mökissä on kaksi makuuhuonetta, tupakeittiö sekä parvi, ja sinne mahtuu parhaimmillaan 10 yöpyjää.

Mökin lämmönlähteeksi valittiin Contura 690 Style. -takkamalli.

Takkamallissa on Powerstone-lämpömakasiini, joka lisää takan varaavuutta.

Contura on lämmitysteholtaan uskomattoman hyvä! 20 asteen pakkasella mökin sisällä on noin 5 astetta, mutta kahden tunnin kuluttua takkatulen sytyttämisestä sisällä on jo lähes parikymmentä astetta, Heli kehuu.

Conturan kiertoilmatakka – täydellinen valinta

Heli ja Ilkka tutkivat huolellisesti erilaisia takkavaihtoehtoja, kunnes vastaan tuli Conturan kiertoilmatakat. He lukivat paljon suosituksia Conturasta ja katsoivat takkakuvia somesta.

Vaikutuimme Conturan teknisistä ominaisuuksista ja tyylikkäästä ulkoasusta.

Takkakaupoille lähtiessä heillä oli jo mielessään sopiva takkamalli Conturalta. Asiantuntevalta jälleenmyyjältä täytyi vain saada varmistus, että takkamalli sopisi teknisesti tulevaan mökkiin ja että takka näytti samalta kuin kuvissa.

– Takka on investointi, jossa ei kannata tinkiä. Kannattaa ostaa sellainen takka, joka on oikeasti laadukas ja kehuttu, Heli toteaa.

Tyttö katsoo, kun kiertoilmatakka palaa.
Perhe valitsi Contura-takan tyylikkään ulkoasun ja teknisten ominaisuuksien takia. ”Takka on investointi, jossa ei kannata tinkiä laadukkuudesta”, Heli toteaa.

Kiertoilmatakka polttaa vähemmän puuta

Myös Helin ja Ilkan kotona on varaava takka, joten heillä on kokemusta takan käytöstä.

Kiertoilmatakalla lämmittäminen on erilaista verrattuna varaavaan takkaan, mutta vain positiivisessa mielessä.

– Kiertoilmatakka polttaa huomattavasti vähemmän puuta kuin varaava takka. Conturalla puita polttaessa ei tarvitse huolehtia yhtä paljon tulen riittävästä hapensaannista. Puut palavat myös paljon pidempään, koska tuli palaa maltillisesti, Heli kehuu.

He ovat myös huomanneet, että nokeentuminen on hyvin vähäistä Conturassa.

– Koska palaminen on puhdasta, takkalasi pysyy paljon puhtaampana noesta.

Ylhäältä otettu kuva mökistä ja kiertoilmatakasta.
40 nelimetrin mökki lämpenee tehokkaasti Contura 690 Style -takkamallilla.