Kiinnostava epäsuoravalo

Sisustus
Kun valo heijastuu esimerkiksi seinän tai katon kautta huoneeseen, sitä kutsutaan epäsuoraksi valaistukseksi. Epäsuoravalo on kaunista, tasaista ja miellyttävää, eikä häiritse silmää.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

Epäsuoravalo lisää tilan kiinnostavuutta pienellä vaivalla. Huonekalut ja muodot nousevat tyylikkäästi esille, kun niitä valaisee taustalta tai listojen avulla.

Epäsuoravalo ei häikäise tai rasita silmää. Pehmeänä se sopii jokaiseen kodin huoneeseen ja voi olla tehokkaana joko yleisvalo tai himmeämpänä yleisvalon lisä. Sen avulla voi luoda erilaisia tunnelmia kirkkaasta päivänvalosta hämyiseen iltaan tarvittavan tilanteen mukaan.

↑Valaisin asennettuna seinän ja lattian tai katon rajaan tuo kaunista epäsuoraa valoa tilaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Valaisin piilossa

Epäsuoraa valoa saa sijoittamalla valon lähteen listojen tai muiden seinällä olevien esineiden taakse.

Epäsuoravalaistus on hyvä huomioida jo tilan suunnitteluvaiheessa, jolloin päätetään, mitä kohteita halutaan korostaa. Samalla tulee huomioiduksi valaisimien vaatimat johdotukset ja virtalähteiden paikat.

Epäsuoravalaistus voidaan asentaa myös jälkikäteen, joten sillä on helppo muuttaa tilan ilmettä ilman suurempia remontteja.

Epäsuorassa valossa itse valaisin ei saa näkyä, valo ei saa häikäistä ja valo kannattaa kytkeä erilliseen valokatkaisijaan. Asennuksessa kannattaa siis huomioida, että yleisvalo, työvalo ja epäsuora valonlähde toimivat eri kytkimillä, jotta tarpeen tullen valon määrää voidaan lisätä tai vähentää.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

↑Peilin taakse asennettu valonauha on kaunis valonlähde.

Epäsuoravalo monella tavalla

Epäsuorien valolähteiden suunnittelussa kannattaa miettiä, missä valaisimia on helppo käyttää ja mihin niitä voi mahdollisimman vaivatta asentaa. Vaihtoehtoja riittää valittavaksi moneen erilaiseen kohtaan huoneessa ja erilaisiin tarpeisiin.

Led-Corner-valaisin sopii sijoitettavaksi esimerkiksi kaappien päälle valaisemaan huonetta ylöspäin. Se synnyttää kattoon laajalle alalle miellyttävää valoa, joka ei häikäise mutta tuo kotiin viihtyisää valoisuutta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Yksinkertainen Led-Inser kaapiston ja seinän välissä valaisee taustaseinän pystysuuntaisesti. Led-Up puolestaan asennetaan katon rajaan, josta se valaisee katon kautta huonetilaa lempeällä tavalla.

Led-Linea muodostaa kaapistojen sokkelitilassa selkeän valoraidan, joka myös valaisee hienovaraisesti yöaikaan turvavalona. Pöytätason alle asennettu valaisin heijastaa valoa huoneeseen kaapiston seinän ja lattian kautta.

Led-Ribbon profiilinauha peilin, taulun tai sisustuslevyn takana heijastaa kaunista epäsuoraa valoa huoneeseen seinän kautta. Nauhan voi asentaa suoraan esimerkiksi peiliin tai erilliseen kiinnityslistaan.

Led-Duo profiilin kiinnittäminen seinään on hyvä idea, jos haluaa tasapainoista valoa eri suuntiin. Seinään upotettu Led-Wall tarjoilee valoa lattiapintaa kohti.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

↑Led-valonauha asennettuna erillisen listan taakse antaa epäsuorasti, mutta tehokkaasti lisävaloa työskentelyyn ja tekee ilmettä välitilaan.

Epäsuoraa valoa keittiöön

Keittiössä tarvitaan riittävästi valoa sekä työtasolla että pöydän ääressä, jotta kokkailu sujuu ja myös ruokailutilasta tulee viihtyisä.

Tehokkaan työvalon lisäksi keittiöön sopii sisustuksellinen miellyttävä epäsuoravalo, joka lisää valomäärää ja korostaa kaapistojen ilmettä. Valoja voi sijoittaa yläkaappien päälle, sokkeliin tai työtason alareunaan.

Epäsuora valaistus yläkaappien päälle voidaan toteuttaa monella eri valaisimella, kuten esimerkiksi Limente Led-Cornerilla, joka antaa pisteettömän ja tasaisen valon, joten se sopii hyvin epäsuoraksi valonlähteeksi.

Sokkelinvalon voi yksinkertaisesti toteuttaa Limente Led-Ribbonin ja valaisinlistan avulla. Lista kiinnitetään tarralla alakaappien pohjaan, jolloin valo valaisee suoraan lattiaa kohden. Sokkelin ja lattian väri sekä materiaali määrittelevät osaltaan millaisena valo heijastuu. Tummasta pinnasta valo heijastuu himmeämmin kuin vaaleasta tai kiiltävästä pinnasta. Sokkelivalo on myös hyvä yövalo.

Työtason alapuolelle asennettavat valot valaisevat laatikostoa niiden ollessa auki. Esimerkiksi Led-Ribbon sopii mainiosti myös työtason alareunan valaisuun.

↑Kaapin pohjaan asennettu listavalo yhdessä epäsuoran valon kanssa takaavat tehokkaan työskentelyvalon.

Näyttävä valokatto

Upea valokatto sopii tunnelman luojaksi ja lisävaloksi keittiöön, makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen.

Yksinkertaisimmillaan valokatto syntyy Limente Led-Up listavalon avulla: lista asennetaan seinälle lähelle kattoa, valaisin valaisee kattoa ja valo laskeutuu katon kautta huoneeseen.

Mitä lähemmäksi kattoa lista sijoitetaan, sitä teräväreunaisemman ja kapeamman valoraidan se luo. Alemmaksi asennettuna Led-Up valaisee isomman osan kattoa.

Limente Led-Linea tai Led-Corner valaisimet voidaan asentaa seinään tai kattoon erillisen listan taakse.

Suora Led-Linea listavalossa kannattaa katon ja listan väliin jättää kunnon väli, jotta valo leviää katossa laajalle alueelle.

 

Valitse valkoista sävyä ja himmennys

Valokaton ilmettä voi muuttaa listoilla, valoteholla ja valon värilämpötiloilla.

Värilämpötilat vaikuttavat valon värisävyihin, jotka puolestaan muuttavat huoneen ilmettä ja sisustuksen värisävyjä.

Helpoin tapa saada valokaton valo sopimaan muuhun sisustukseen on käyttää lähelle puhtaan valkoista 4000 K -sävyistä valoa. Kun valaisimen värintoistokyky eli CRI on riittävä (Ra > 95), värit toistuvat mahdollisimman luonnollisina.

Valokaton himmennettävyys on hyödyllinen lisä valaistukseen ja tuo mahdollisuuden säätää valonmäärää jokaiseen hetkeen sopivaksi.

Led-himmennin on kätevä lisävaruste, joka on lisättävissä myös jälkikäteen. Limente-valaisinten himmennin on aina langaton, joten se on äärimmäisen helppo ja yksinkertainen asentaa ilman seinien rikkomista.