MAINOS | Suomen Lasitehdas Oy

Peili upeaksi osaksi sisustusta

Sisustus
Puolikaaren muotoinen peili seinällä.
Peili ei ole enää vain peilaamista varten, sillä moni käyttää suuria peilejä tuomaan kotiin lisää tilan tuntua ja tyyliä. Sisustuspeilit ovat kuin näyttäviä taideteoksia.
27.3.2024

Peili laitetaan perinteisesti eteiseen tai kylpyhuoneeseen. Peilin edessä kammataan hiuksia, harjataan hampaita, ehostetaan, puetaan ja tarkistetaan vielä kotoa lähtiessä, että kaikki on kunnossa.

Nykyään peilejä käytetään kuitenkin yhä enemmän myös sisustuksessa, ja niitä laitetaan makuuhuoneeseen, olohuoneeseen sekä ruokailutilaan. Sisutuspeilit ovat näyttäviä, isoja kokonaisuuksia, kuin taideteoksia ja tauluja.

Peili korostaa huoneen kauniita yksityiskohtia ja lisää tilan tuntua.

– Peili avartaa niin isoa kuin pientäkin tilaa todella paljon. On aivan uskomatonta, miten iso peili muuttaa kotia, kertoo Tiina Hosiokoski Suomen Lasitehdas Oy:stä.

Aitta-peili on asennettu lattialle huoneeseen, jossa on vain yksi tuoli.

Lattiapeili asetetaan lattialle ja kiinnitetään lisäksi seinään, jotta se pysyy tukevasti paikallaan. Upea Aitta-peili avartaa huonetta ja on myös sisustuksen kruunu.

Lattiapeili avartaa tilan

Viime aikojen peilitrendi on suuri sisustuspeili, joka asennetaan lattialle. Lattiapeilit voivat olla valtavan suuria, jopa pariovien ja takkojen kokoisia elementtejä – ne siis todella muuttavat huoneen ulkonäköä.

– Lattiapeili asetetaan lattialle ja kiinnitetään lisäksi seinään, mikä on uusinta uutta. Jollakin voi olla siinä kohdin kukkapöytä tai kirjahylly, mutta osalla on suuri peili, Hosiokoski kuvailee.

Peilin paikkaa valitessa kannattaa miettiä, mitä peilistä näkyy, koska näkymä kertautuu. Etenkin avonaisissa kodeissa on hyvä varmistaa, ettei peilistä heijastu esimerkiksi keittiön tiskipöytä likaisine astioineen vaan jotain silmään miellyttävää.

Peilistä voisi näkyä maisema ulkoa tai sisutuksesta jokin kaunis kohta, esimerkiksi valtava kukkaruukku kukka-asetelmineen. Itse asensin peilin niin, että siitä näkyy takka, Hosiokoski vinkaa.

Suomen Lasitehtaalla on eri kokoisia lattiapeilejä vakiona, joista suurin on todella näyttävä 1,3 x 2,2 -metrinen mustakehyspeili Aitta. Lattiapeilejä saa myös mittatilauksena. Koska lattiapeili vaatii tilaa, se sopii hieman suurempiin asuntoihin. Pienempiin asuntoihin saattaa sopia paremmin seinälle asennettava peili, mutta sekin voi olla suuri.

Kehyksetkin voi valita sopimaan omaan sisutukseen sopivaksi. Erittäin suosittu Aitta-peili esimerkiksi on saatavina valkoisella, mustalla ja kultamessinkisillä kehyksillä. Uutuutena on tulossa peili tammikehyksellä.

Tutustu Aitta-peliin ja muihin sisustuspeileihin.

Puolikaaren muotoinen peili nojaa seinään.

Puolikaaren muotoisen peilin voi asentaa lattialle tai seinälle.

Kaaripeilin muoto Etelä-Euroopasta

Eräs sisustajien suosikki on Kaari-peili, johon on otettu vaikutteita ranskalaisesta muotokielestä.

Lattia-asennusta varten peilissä on jalat, joilla sen voi asentaa lattialle nojaamaan seinää vasten. Seinään peili kiinnitetään koukuilla tai listoilla, ja kehyksettömän puolikaaripeilin voi liimata seinään elastisella liimalla.

Vakiomittaisia Kaari-peilejä on saatavilla useampia kokoja, ja sen saa myös mittatilaustyönä. Peilin voi tilata sellaisenaan tai asennettuna.

Asentaminen ei ole mutkikasta. Peilit kuitenkin painavat melko paljon, mikä vaatii ripustukselta luotettavuutta, Hosiokoski huomauttaa.

Kaaripeili nojaa seinään vaalean sohvan vieressä ja viherkasvin edessä.

Peilillä voi tehostaa sisutuksen yksityiskohtia, kuten kaunista viherkasvia.

Suositut valopeilit

Lasitehtaan peilit saa myös LED-taustavalolla. Tarjolla on vakiomittaisia valopeilejä ja mittatilauspeilejä LED-valaistuksella.

Kun peiliä käytetään taulumaisena elementtinä, valaisu korostaa peilin muotoja kajastaessaan peilin reunoilta.

Valopeilien takana on alumiinirunko, jolla peilin saa ripustettu helposti. Ledeistä voi valita neutraalin (4000 K) tai lämpimän sävyn (3000 K). Peilin sähköasennuksen saa tehdä vain valtuutettu sähköasentaja.

Helpoin ja nopein tapa tilata mittatilauspeili on Lasitehtaan sivuilla oleva laskuri. Laskuri kertoo, mitä oma toiveiden peili tulisi maksamaan.

– Valitse haluamasi peilin muoto ja täytä mittatiedot, kiinnitystapa ja muut laskurin pyytämät tiedot. Saat hinnan peilille laskurista heti.

Aitta-peili nojaa punaiseen hirsirakennukseen meren äärellä.

Aitta-peilin kehyksien värissä on valinnan varaa. Kuvan Aitta-peilissä on mustat kehykset.

Isokin peili turvallisesti perille

Lasitehdas valmistaa peilit Porvoossa ja toimittaa ne luotettavasti perille.

– Vastaamme aina myös kuljetuksesta. Ennen ison peilin tilaamista kannattaa vielä varmistaa, että se mahtuu kulkemaan rappukäytävässä sekä kodin ovesta sisälle.

Valitse ja tilaa itsellesi peili helposti verkkokaupasta.

Lue lisää sisustuspeileistä