Kuivakäymälä mökillä? Nämä asiat on hyvä muistaa

Mökki
Huussi eli kuivakäymälä kuuluu kiinteänä osana monen suomalaisen mökkikesään. Perinteisestä kerran vuodessa tyhjennettävästä kuoppamallista on siirrytty yhä helppokäyttöisempiin ja silmää miellyttävimpiin malleihin.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
17.6.2016

Oikein käytettynä huussi on oleellinen osa mökkiasukkaiden kiertotaloutta, jolla ravinteet saadaan ympäristöystävällisellä tavalla kasvien käyttöön.

Tässä Kekkilän viisi vinkkiä kuivakäymälöiden käyttöön:

1.    Sijainti

Uuden sukupolven kuivakäymälän voi sijoittaa jopa rakennuksen yhteyteen, sillä se ei haise. Jos käymälärakennus sijaitsee kauempana, voi huussitien tehdä vaikka polveilevaksi poluksi, jonka käänteet istutuksineen kätkevät itse rakennuksen.

  2.    Viihtyisyys

Valkoiset seinät tuovat rakennukseen avaruutta, ja pieni ikkuna lisää valoisuutta. Mieti myös valonlähde tummia iltoja varten sekä paikka tunnelmaa luovalle kesäiselle kukkakimpulle.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

3.    Ilmanvaihto

Varmista että ilmanvaihto käymälässä on riittävää nesteiden haihduttamisen ja kompostoitumisessa syntyvien kaasujen poistamiseksi. Yleisin syy haisevaan huussiin on liika kosteus tai virtsan seisominen astiassa.

4.    Helppokäyttöisyys

Hajua ei muodostu, kun kuiviketta muistaa käyttää runsaasti. Huussikompostoijalla nopeutat huomattavasti kompostoitumisprosessia ja hygieenisyyttä. Mieti kuivikkeelle hyvä, kannellinen astia ja kauha. Useammin tyhjennettävä käymälämalli lisää helppokäyttöisyyttä, sillä sisältö on kevyt kantaa kompostoriin, eikä lapiointitalkoita tarvita

5.    Jälkikäyttö

Jälkikompostoitumiselle tulee varata vähintään vuosi. Kompostorin käyttö nopeuttaa prosessia. Tämän jälkeen tuloksena on ravinteikasta multaa, jota puutarhan perennat rakastavat. Syötäville kasveille on aina parasta käyttää niiden tarpeisiin sopivaa ostomultaa tai keittiö- ja puutarhajäteistä muodostunutta kompostia.

Lisätietoja:

Kekkilä Group

www.kekkila.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kekkilä Group valmistaa ja markkinoi puutarha-alan korkealaatuisia kasvualustoja ja lannoitteita kuluttajille, ammattiviljelijöille ja viherrakentajille Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa ja Venäjällä, sekä toimittaa ammattiviljelytuotteita yli 70 maahan. Suhtaudumme multaan intohimoisesti ja kehitämme jatkuvasti harrastajille ja ammattilaisille entistä parempia ratkaisuja kasvattamiseen. 

Lähde: Cision News