MAINOS | Svedbergs Oy Ab

Kylpyhuonekalusteet täydellisessä kylpyhuoneessa

Kylpyhuone
Kylpyhuoneessa ratkaisee käytännöllisyys ja sujuvuus, mutta kylpyhuone voi myös olla yksi kodin kauneimmista ja tyylikkäimmistä huoneista. Kylpyhuonekalusteet ja muu sisustus valitaan niin, että värit, materiaalit, valaistus ja muodot luovat täydellisen kokonaisuuden.
23.2.2024

Kaunis ja toimiva kylpyhuone on monen yksityiskohdan kokonaisuus. Kun kylpyhuonekalusteet, vetimet, pesualtaat hanoineen, suihkut, ammeet ja WC-istuimet sopivat värisävyiltään, materiaaleitaan ja yksityiskohdiltaan yhteen, syntyy harmonia, joka rauhoittaa mielen ja saa viihtymään.

Eihän kylpyhuoneesta tarvitse olla kiire pois.

Usein kylpyhuone on kodin pienin huone, joten sen kalusteiden ja säilytysratkaisuiden valitsemista kannattaa pohtia ja puntaroida monelta kantilta. Ulkonäöstä ja laadusta ei tarvitse tinkiä, sillä pienikin kylpyhuone voi olla upea!

Pyöreät muodot ja mielenkiintoiset valaisuratkaisut tuovat kylpyhuoneeseen kauniin säväyksen. Kuvassa Valje-peili taustavalolla.
Pyöreät muodot ja mielenkiintoiset valaisuratkaisut tuovat kylpyhuoneeseen kauniin säväyksen. Kuvassa Valje-peili taustavalolla.

Suunnittele kylpyhuone ilman rajoituksia

Svedbergsin kylpyhuonekalusteet sopivat täydellisesti yhtä lailla isoon kuin pieneenkin kylpyhuoneeseen mittojen mukaan.

Suunnittelussa kannattaa rohkeasti pyrkiä pois tavanomaisesta:

  • Pesualtaan voi esimerkiksi sijoittaa tason päälle.
  • Allaskaapin ei välttämättä tarvitse ulottua lattiaan asti, mikä tuo lisää tilantuntua ja ilmavuutta.
  • WC-istuimenkin voi kiinnittää seinään, jos haluaa säästää lattiatilaa.

Kylpyhuoneet tuppaavat olemaan kulmikkaita, mutta kantikkaat muodot voi yhtä hyvin korvata pehmeillä pyöreillä muodoilla esimerkiksi kylpyammeessa, peileissä ja pesualtaissa.

Tunnelma muuttuu rauhalliseksi, miellyttäväksi ja kylpylämaisen ylelliseksikin.

Ulkonäköä vieläkin tärkeämpää on, että kylpyhuonekalusteet ovat ergonomisia. Kalusteet tulee olla oikealla korkeudella ja niitä on helppo käyttää. Liikkumiseen pitää jäädä tilaa ja wc-istuimen sijaita sopivalla etäisyydellä seinästä.

Yhteen sointuvat värit tekevät kylpyhuoneesta harmonisen tilan.
Yhteen sointuvat värit tekevät kylpyhuoneesta harmonisen tilan.

Kylpyhuonekalusteet minun makuuni

Kylpyhuonekalusteet luovat tyylin, jossa tuodaan esiin kodin ja asukkaiden persoonaa.

Valintoja ei kannata ottaa yhdestä muotista.

Oman suosikin voi valita Svedbergsin valmiista kalustesarjoista, jotka on suunniteltu erilaisiin tiloihin ja tarpeisiin – ja ennen kaikkea erilaisiin mieltymyksiin – tai sitten luoda kokonaan oma uniikki kokonaisuutensa.

Väreillä saadaan aikaan erilaisia energioita. Valkoinen on klassinen ja ajaton. Kalusteet voivat olla myös kivenharmaita, valkotammisia tai esimerkiksi mustaa tammea. Entä miltä kuulostaisi kalusteiden värivaihtoehtoina Hav, Granit, Kalk, Sand ja Salvia?

Svedbergsin käyttämät laadukkaat materiaalit puhuttelevat tasoissa ja kaapeissa. Puuviiluiset kylpyhuonekalusteet korostavat pehmeyttä ja luonnollisuutta. Metallikalusteet ovat kestäviä vuodesta toiseen.

Altaiden ja ammeiden materiaaleissa on useita vaihtoehtoja, kuten komposiitti, akryyli, lucite, emali tai valumarmori.

Yhteen sointuvista säilytyskalusteista syntyy rauhoittava ja selkeä kokonaisuus.
Yhteen sointuvista säilytyskalusteista syntyy rauhoittava ja selkeä kokonaisuus.

Kylpyhuonekalusteet, jotka keräävät katseita

Pelkistetyn minimalistiset muodot sopivat moneen suomalaiseen kotiin ja sisustukseen. Myös modernin, klassisen tai vaikka ranskalaisen tyylin koteihin on tarjolla samaa henkeä ilmentäviä kylpyhuoneen kalusteita.

Pesualtaat edustavat nykyaikaisen kylpyhuoneen huippuunsa vietyä designia. Altaan voi asettaa tason päälle tai allaskannakkeille.

Muotoja on pyöreästä kulmikkaaseen ja siltä väliltä – koko tilan henki voi kiteytyä pesualtaaseen.

Hanat ovat kylpyhuoneen kauniita yksityiskohtia, kuin taideteoksia, jotka valitaan sopimaan pesualtaan kumppaniksi. Teollisuustyylinen hana on koruton ja kaunis. Hana voi olla myös vahva katseenvangitsija, joka määrittelee koko kylpyhuoneen tyylin. Värejä ovat muun muassa kromi, musta tai valkoinen.

Vetimet vaikuttavat sisustuksen ilmeeseen yllättävän paljon – kannattaa tutkia vaihtoehtoja ja kokeilla, miltä ne näyttäisivät kalusteissa. Yhtä lailla pyyhe- ja vaatekoukut tai vaikka vessapaperitelineet vaikuttavat siihen, miten ihana kylpyhuoneesta rakentuu.

Myös suihkujärjestelmissä annetaan sijaa väreille ja muodoille, eikä kuitenkaan tingitä pisaraakaan toiminallisuudesta. Kun suihkutankoa voi säätää ja käsisuihku sekä yläsuihku kuuluvat yhteen, lopputuloksena on miellyttävä ja helppokäyttöinen suihkukokonaisuus.

Kylpyhuone pysyy siistinä, kun jokaiselle purkille ja tavaralle on oma lokeronsa ja omat kylpyhuonekalusteet.
Kylpyhuone pysyy siistinä, kun jokaiselle purkille ja tavaralle on oma lokeronsa.

Tavarat paikallaan

Kylpyhuoneessa säilytetään purkkeja, puteleita, vessapaperirullia, pyyhkeitä ja kaikenlaisia välineitä. Sen sijaan, että tavarat lojuisivat pitkin tasoja, ne voidaan sijoittaa suojaan laatikoihin ja kaappeihin.

Vedettävissä allaskaappien laatikoissa on lokeroita erilaisten tavaroiden säilyttämiseen, jolloin etsimänsä löytää yhdellä vilkaisulla. Laatikoiden määrän, koon, materiaalin ja värin voi valita täydentämään sisustusta.

Kylpyhuone pysyy kuin huomaamatta järjestyksessä, kun kaikelle on oma paikkansa.

Sivukaapit tuovat lisää säilytystilaa ja laskutilaa tavaroille. Seinään kiinnitetyt kaapit eivät tuhlaa lattiatilaa. Seinäkaapit sopivat pieneen tilaan säilytyspaikkoina, mutta myös viehättävinä kalusteina.

Parhaat kylpyhuonekalusteet ovat myös säilytys- ja valaisuratkaisuita.
Kylpyhuoneeseen on olemassa monenlaisia valaisuratkaisuita.

Riittääkö valaistus?

Fiksut toiminnot kylpyhuonekalusteissa helpottavat arkea. Lisävarusteina kalusteisiin voi valita esimerkiksi pyykkikorin, pistorasian tai vaikka suurentavan peilin.

Valaistus on tärkeä osa kylpyhuoneen käytännöllisyyttä ja käytettävyyttä, koska kylpyhuoneessa ja wc:ssä käydään kaikkina vuorokaudenaikoina.

Portaaton valaisun säätö peilikaapissa parantaa käyttömukavuutta, ja himmennettävä valaistus voi olla myös peilissä.

Hämärä valaistus riittää yöllä ja kirkasta tarvitaan esimerkiksi siivotessa tai ehostaessa.

Valaisimen saa erikseenkin, eikä sitä välttämättä tarvitse integroida peilikaappiin tai peiliin. Valaisimia voi asentaa myös kattoon tai seinille kohdevaloina tilan ja tarpeiden mukaan.

Nykypäivänä käytetään kylpyhuoneissakin pitkäikäisiä LED-valoja, jotka kuluttavat vähän energiaa ja ovat elohopeattomina ympäristöystävällisiä.

Kylpyhuonekalusteet tekevät kylpyhuoneen. Langfoss-suihkuseinän aaltoileva verho tuo kylpyhuoneeseen pehmeyttä ja vaimentaa kaikua.
Langfoss-suihkuseinän aaltoileva verho tuo kylpyhuoneeseen pehmeyttä ja vaimentaa kaikua.

Kosteutta kestävät kylpyhuonekalusteet

Unelmiensa kylpyhuoneesta haluaa nauttia pitkään, joten kalusteille tavoitellaan pitkää elinkaarta. Svedbergsin antama 20 vuoden takuu kertoo, että tuote on tehty kestämään sille tarkoitettua käyttöä.

Kylpyhuoneen kalusteet pohjalakataan Svedbergsin tehtaalla kolmeen kertaan, kuivatetaan UV-valolla ja viimeistellään pintalakalla, joten ne säilyvät hyvinä kosteissakin tiloissa.

Metalliset kaapit suojataan ruosteelta, kolhuilta ja naarmuilta, ja jauhemaalaus viimeistelee pinnan toivotun näköiseksi. Kalusteissa voidaan käyttää myös galvanoitua terästä, joka pinnoitetaan sinkki-rautaseoksella – se on autoteollisuudesta lainattua kestävyyttä.

Kosteutta kestävä puuviilu on testattu äärimmäisessä kosteudessa, kylmyydessä ja kuumuudessa.

Laadukkaat ja kestävät kuulalaakeroidut liukukiskot takaavat käyttömukavuuden.

Suihkutilassa veden kulkua voi hallita esimerkiksi suihkukaapilla tai suihkuseinällä. Nykyaikaisen suihkuseinän asentamiseen onnistuu ilman ruuveja, joten kosteussuojaus ei vaarannu asennuksessa.

Taitesuihkuseinä vie vain vähän tilaa ja sopii siksi kaikkiin kylpyhuoneisiin. Kylpyhuonekalusteet valitaan tarpeen mukaan.
Taitesuihkuseinä vie vain vähän tilaa ja sopii siksi kaikkiin kylpyhuoneisiin.

Suunnittele kylpyhuoneesi itse

Svedbergs kotisivuilla voi suunnitella oman kylpyhuoneensa kätevällä digitaalisella työkalulla. Muutaman napinpainalluksen jälkeen alkaa muodostua kuva juuri sellaisesta kylpyhuoneesta, jollaisen itse haluaa.

Kun suunnitelma on valmis, sen voi tallentaa, tulostaa tai lähettää jälleenmyyjälle – ja matka kohti unelmien kylpyhuonetta on alkanut.