Carpaccio sisäfileestä

Ruoka
4.4.2023

Carpaccio

  • 300 g sisäfileetä (esim. härkä)
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • kourallinen rucolaa
  • 25 g parmesaanilastuja
  • pinjansiemeniä

 

Balsamicosiirappi

  • 2 dl tummaa balsamicoa
  • 2 dl sokeria

 

  1. Puhdista sisäfilee kalvoista, kääri tiukasti kelmuun ja laita se pakastimeen 1–2 tunniksi.
  2. Valmista ensin balsamicosiirappi. Mittaa siirappiainekset kattilaan ja keitä hetki, kunnes liemi on siirappimaista. Varo keittämästä liian pitkään tai siirappi jäykistyy liikaa. Anna jäähtyä.
  3. Ota liha pakastimesta ja leikkaa se terävällä veitsellä erittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet lautaselle.
  4. Ripottele sormisuolaa ja rouhi mustapippuria viipaleiden päälle. Paahda pinjansiemeniä hetki kuumalla pannulla ja ripottele ne lihaviipaleiden päälle. Lisää parmesaanilastut ja rucola, viimeistele balsamicosiirapilla ja oliiviöljyllä.


Kuva: Maru Lemmetty