Punajuuricarpaccio ja vuohenjuustomousse

Punajuuricarpaccio
n. 6 kpl pieniä punajuuria
Marinadi
½ dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
½ sitruunan mehu
tuoretta timjamia
Vuohenjuustomousse
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1½ dl kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
MAINOS
MAINOS LOPPUULisäksi
kourallinen saksanpähkinöitä
1 tl hunajaa
1 rkl vettä
punamangoldia tai rucolaa
- Keitä punajuuret kuorineen puolikypsiksi. Ne saavat olla napakoita, mutta haarukan pitää upota puoliväliin. Jäähdytä punajuuria hetki kylmässä vedessä ja kuori ne. Höylää punajuurista ohuita viipaleita esim. juustohöylällä. Laita viipaleet kannelliseen rasiaan.
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada punajuuriviipaleiden päälle, sulje kansi ja ravista hieman. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella ½ dl kermaa, vuohenjuusto, oliiviöljy, sitruunamehu ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa 1 dl kermaa kovahkoksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-vuohenjuusto-mausteseos kermavaahtoon.
- Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hunaja ja vesi. Kääntele pähkinöitä varovasti, kunnes hunaja on karamellisoitunut pähkinöiden pintaan.
- Asettele punajuuriviipaleet lautaselle, muotoile kahdella lusikalla vuohenjuustomoussesta pallo punajuurien päälle. Koristele karamellisoiduilla saksanpähkinöillä ja esimerkiksi punamangoldilla tai rucolalla.
Kuva: Maru Lemmetty
MAINOS
MAINOS LOPPUU