Entrecôte-pihvit ja chimichurri-kastike

16.6.2023
Chimichurri-kastike ja entrecôte-pihvit
- 1–2 punaista paprikaa
- 2 pientä mietoa chiliä
- 2 rkl kapriksia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 nippu tuoretta korianteria
- 1 nippu tuoretta lehtipersiljaa
- 1 dl extra virgin -oliiviöljyä
- ⅓ dl punaviinietikkaa
- ½ sitruunan mehu
- ripaus suolaa
- 1 kg entrecôte-pihvejä
- sitruunamehua
- oliiviöljyä
- Hienonna paprikat, chilit, kaprikset, valkosipulinkynnet, korianteri ja lehtipersilja ja laita ne kulhoon. Sekoita joukkoon muut kastikkeen ainekset. Laita kastike jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.
- Purista lihan päälle sitruunamehua ja oliiviöljyä. Anna lihan odottaa huoneenlämmössä ½–1 tuntia ennen paistamista.
- Leikkaa entrecôte reiluiksi n. 3 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Paista pihvejä tulikuumalla grillillä n. 3 min/puoli. Jatka paistamista grillin ylätasanteella tai epäsuoralla lämmöllä n. 5 min. Parhaimmillaan entrecôte on mediumina.
- Tarjoile grillatun lihan kera kylmää chimichurri-kastiketta. Lisukkeeksi sopivat varhaisperunat sekä grillatut kasvikset.
Vinkki! Kastike säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Kokeile myös grillatun broilerin tai vaalean kalan kanssa!