Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat lohkoiksi, kuori valkosipulit. Paahda kasviksia 250-asteisessa uunissa välillä käännellen n. 15 min. Laita kasvikset kattilaan muiden ainesten kanssa ja keitä n. 25–35 min. Soseuta sauvasekoittimella ja purkita. Säilytä kylmässä. Kastike on valmista seuraavana päivänä.
Sivele babyribsit kastikkeella ja lisää suolaa. Grillaa miedolla lämmöllä n. 20 min/puoli. Jos ribsit ovat paksuja, keitä ne ennen grillaamista.
Raasta kaali ja porkkanat. Sekoita kastikeainekset kulhossa. Lisää raasteet kulhoon ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa.
(Kuori) ja lohko perunat. Pyöräytä lohkoja oliiviöljyssä, mausta. Grillaa tai paista 225-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarjoa grillattujen raakamakkaroiden kanssa.
MAINOSSekoita oliiviöljyyn murskattu valkosipuli, hienonnettu persilja ja sitruunamehu. Marinoi rapuja noin tunti. Ripottele rapujen päälle suolaa ja grillaa n. 4–6 min/puoli.
Perkaa kalmarit ja poista rustolevy. Sekoita marinadiainekset kulhossa ja marinoi mustekaloja noin tunti. Grillaa n. 2–3 min/puoli.
Sekoita murskatut valkosipulinkynnet muihin aineksiin. Anna maustua jääkaapissa. Tarjoa esim. rapujen kanssa.
1 kg kanansiipiä
MAINOSSekoita marinadin ainekset keskenään ja marinoi kanansiipiä noin tunti. Grillaa miedolla lämmöllä n. 15 min/puoli.
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoa esim.kanansiipien kanssa.
Kuori valkosipuleista uloimmat kuoret pois niin, että kynnet jäävät kantaan kiinni. Taita 10 cm foliosuikale kaksinkerroin, lorauta keskelle öljyä ja aseta päälle kokonainen valkosipuli. Lisää öljyä, hunajaa ja nokare voita. Taita folio nyytiksi. Grillaa ylätasolla n. 1⁄2 h.
Keitä kuoritut ja pilkotut perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan oliiviöljy ja sitruunamehu. Pilko loput ainekset joukkoon. Mausta ja anna levätä kannen alla 15–30 min.
MAINOSSivele hedelmät voi-rommiseoksella. Grillaa muutama minuutti. Tarjoa mascarponevaahdon kanssa.
Vaahdota kerma ja sekoita se notkistetun mascarponejuuston joukkoon. Mausta.
Lämmitä kerma ja hunaja kattilassa kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada kuuma seos suklaarouheen päälle kulhoon. Sekoita, lisää vaniljasokeri ja suola. Grillaa vaahtokarkit nopeasti kuumalla grillillä. Dippaa vaahtokarkkeja suklaakastikkeeseen.
Grillaaminen talvella: näillä ohjeilla onnistut
MAINOSKuvat: Maru Lemmetty