Pientalon herkkusuut maailmalla – täyteläinen suklaamousse

Ranskalainen suklaamousse on herkullinen ja juhlava jälkiruoka!
Mousse au chocolat – suklaamousse
6:lle
- 200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
- 50 g voita
- 2 keltuaista
- loraus konjakkia tai appelsiinilikööriä
- 2 valkuaista
- 3 dl kuohukermaa
- marjoja
- Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä, sekoita koko ajan. Nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä käden-lämpöiseksi.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaa-voiseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää
konjakki tai appelsiinilikööri. - Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa kerma toisessa kulhossa löysäksi vaahdoksi. - Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen ja annostele mousse jälkiruoka-astioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele marjoilla.
Teksti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty
Julkaisuun liitetyt avainsanat:
jälkiruoka Pientalon herkkusuut ranskalainen keittiö resepti suklaamousseLisää samasta aiheesta
Keittiö | 9.10.2017
Pientalon herkkusuut maailmalla – Bon appétit!
Keittiö | 11.4.2017
Pientalon herkkusuut maailmalla – Herkkusuut Goes USA!
Keittiö | 23.3.2017
Pientalon herkkusuut maailmalla – venäläiset syrnikit eli rahkaletut
Keittiö | 16.5.2017