Suklaamousse on täyteläinen jälkiruoka
Ranskalainen suklaamousse on herkkullinen ja juhlava jälkiruoka! Koristele ja tarjoile mousse kauniissa juomalaseissa.
28.3.2023
Mousse au chocolat – suklaamousse
6:lle
- 200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
- 50 g voita
- 2 keltuaista
- loraus konjakkia tai appelsiinilikööriä
- 2 valkuaista
- 3 dl kuohukermaa
- marjoja
- Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä, sekoita koko ajan. Nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä käden-lämpöiseksi.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaa-voiseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää
konjakki tai appelsiinilikööri. - Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa löysäksi vaahdoksi.
- Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen ja annostele mousse jälkiruoka-astioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele marjoilla.
Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty