Pientalon herkkusuut maailmalla – täyteläinen suklaamousse

Keittiö

Ranskalainen suklaamousse on herkullinen ja juhlava jälkiruoka!

Mousse au chocolat – suklaamousse

6:lle

  • 200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • 50 g voita
  • 2 keltuaista
  • loraus konjakkia tai appelsiinilikööriä
  • 2 valkuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • marjoja
  1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä, sekoita koko ajan. Nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä käden-lämpöiseksi.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaa-voiseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää
    konjakki tai appelsiinilikööri.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
    Vatkaa kerma toisessa kulhossa löysäksi vaahdoksi. 
  4. Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen ja annostele mousse jälkiruoka-astioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele marjoilla.

Teksti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

jälkiruoka Pientalon herkkusuut ranskalainen keittiö resepti suklaamousse

Lisää samasta aiheesta