Suklaamousse on täyteläinen jälkiruoka

Ruoka
Ranskalainen suklaamousse on herkkullinen ja juhlava jälkiruoka! Koristele ja tarjoile mousse kauniissa juomalaseissa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
5.2.2024

Mousse au chocolat – suklaamousse

6:lle

  • 200 g tummaa suklaata (70 % kaakaota)
  • 50 g voita
  • 2 keltuaista
  • loraus konjakkia tai appelsiinilikööriä
  • 2 valkuaista
  • 3 dl kuohukermaa
  • marjoja
  1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Anna sulaa miedolla lämmöllä, sekoita koko ajan. Nosta kattila pois liedeltä ja jäähdytä käden-lämpöiseksi.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaa-voiseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää
    konjakki tai appelsiinilikööri.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa löysäksi vaahdoksi. 
  4. Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen ja annostele mousse jälkiruoka-astioihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Koristele marjoilla.

Resepti: toimitus, kuva: Maru Lemmetty