Pientalon herkkusuut maailmalla – venäläiset syrnikit eli rahkaletut

Keittiö

Venäläiset rahkaletut eli syrnikit kruunaavat venäläisen aterian. Tarjoile venäläiseen tapaan smetanalla perinteisen kermavaahdon sijaan!

Syrnikit eli rahkaletut

  • 250 g maitorahkaa + 120 g smetanaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria ripaus suolaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • hilloa, marjoja tai hedelmiä kermavaahtoa tai smetanaa

 

  1. Sekoita rahka ja smetana keskenään ja valuta n. 1⁄2 tuntia esim. suodatinpussin läpi.
  2. Sekoita rahka-smetanaseokseen muut taikinan ainekset. Anna taikinan turvota 15–30 min.
  3. Paista taikinasta pieniä lettuja voissa pannulla keskilämmöllä.
  4. Tarjoile hillon, marjojen ja kermavaahdon tai smetanan kanssa.

Vinkki! Maustetut rahkat sopivat lettuihin rasvaisuutensa (n. 7 %) vuoksi. Jätä silloin smetana ja osa sokerista pois.

Kuva: Maru Lemmetty


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

herkkusuu Herkkusuut jälkiruoka lettu letut Pientalo ja piha Pientalon herkkusuut resepti ruoka ruokaohje ruokaohjeet ruokaresepti ruokareseptit