Puutarhurin vihervinkki: uudet vieraslajit ja niiden tunnistaminen

Piha
Uusien vieraslajien tunnistaminen aiheuttaa huolta. Vieraslajit.fi-sivusto auttaa tunnistamisessa! Nyt on myös aika leikata vadelmapensaat ja kerätä ruusunmarjat. Lue puutarhurin vikit!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
5.9.2023

Vieraslajien päivityksen jälkeen on kysytty paljon piiskuista. Tunnistamisen vaikeus on ollut se suurin huolenaihe ja se on ihan ymmärrettävää, koska on vaikeaa, lähes mahdotonta erottaa eri piiskuja toisistaan yhden kukan tai kuvauksen perusteella. Paitsi luonnonvaraista kultapiiskua, jonka kukintohaarat ovat ylöspäin / varren suuntaisia, ja joka siis ei ole vieraslaji.

Nyt ei kannata panikoitua ja kaikki keltaisia piiskuja hävittää, ellet ole täysin varma, että kuuluu hävitettävien listalle. Leena kertoi, että tuonne vieraslajit-sivustolle on valmistumassa tunnistusohjeita, joista pystyy paremmin tunnistamaan mikä piisku on kyseessä ja ennen kaikkea onko se hävitettävä vieraslaji vai ei.

Alustavia kuvia ja selvitystä voit lukea vieraslajisivuilta.

Vadelmilta versot poikki

Vadelmien satokausi alkaa jo olla hiljalleen ohi, ainoastaan jotkut myöhäiset lajikkeet vielä antavat hiukan puuromarjoja. Satoa tuottaneet versot voidaan nyt siis leikata poikki ja mahdollisesti muutkin huonot tai heikot versot. Näin se on ensi vuotta varten siisti ja satoa tuottaneet varret saavat kaiken parhaan mahdollisen kasvuvoiman ja -tilan. Versot kannattaa katkoa poikki niin läheltä maan rajaa kuin mahdollista.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ruusunmarjat kypsyvät – niistäkin voi valmistaa vaikka ja mitä

Ruusunmarja alkavat olemaan valmiita kerättäväksi ja hyödynnettäviksi. Nehän ovat hiukan turhankin vähän käytettyjä siihen nähden, että ne ovat vallan monikäyttöisiä ja erittäin C-vitamiinipitoisia. Ruusunmarjateen lisäksi niitä voi hyödyntää vaikka kuinka!

Meidän kerholaisten erilaisia ohjeita on vuosien mittaan tullut paljon, ja olen koonnut ne tänne.

Bulb Flowers

Syystoimitukset alkavat ensi viikolla

Ensi viikolla alkaa syysistutettavien kasvien ja sipulikukkien toimitukset. Valikoima on nyt parhaimmillaan ja toimitukset 2-3 päivän sisään.

Tutustu koko syysvalikoimaan

MAINOS
MAINOS LOPPUU

HUOM! 10 kpl krookus lahjapakkaus mukaan kaikille tilaajille ilmaiseksi!

Terveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

MAINOS
MAINOS LOPPUU