MAINOS | Yrityslaina.com

Remontoi firmasi talous kuntoon yrityslainalla

Yleinen
Omaan firmaan pätee pitkälti sama kaava kuin omakotitalon rakentamiseen. Huoltotoimenpiteitä on luvassa jossain vaiheessa riippumatta siitä, kuinka hyvin kaiken suunnittelee ja toteuttaa. Yrityslaina on ratkaisu äkillisiin menoihin!
22.2.2024

Kuten rakentamisessa, myös firman pyörittämisessä nämä huoltotoimenpiteet maksavat pitkän pennin. Jos yhdistetään molemmat teemat, niin rakennusalan firmalla menee jo laitteiden huoltoon helposti kymmeniätuhansia euroja kertaheitolla. Kyseessä voi olla odotettu kulu, kun laitteisto alkaa jo vedellä viimeisiään. Ei ole kuitenkaan mitenkään poikkeuksellista, että juuri se kalliiksi tullut työväline sanoo sopimuksensa irti silloin, kun takuu on juuri päässyt umpeutumaan…

Harvalla rakentajalla on tilillään loputtomasti rahaa projektiin laitettavaksi, eikä pk-yritysten omistajien tilanne ole yleensä juuri sen valoisampi. Siksi molemmat turvautuvat usein lainaratkaisuun, jonka ansiosta rahoituksen voi hankkia nopeasti ja vaivattomasti. Ensin mainitussa tapauksessa kyseessä on kuluttajalaina, jälkimmäisessä puolestaan yrityslaina, johon tutustumme tässä artikkelissa hieman tarkemmin.

Mitä eroa on kuluttajalainalla ja yrityslainalla?

Kuluttajalaina on monelle rakentajalle tuttu, ja sen toiminnan ymmärtävät lähestulkoon kaikki. Kuluttajalle myönnetään usein pitkähköjä lainoja, jotka on sidottu Euribor-korkoon. Niiden kanssa saakin sitten usein tuskailla oikein kunnolla, mikäli korko lähtee nousemaan. Juuri näin on nyt käynyt vuodesta 2022 lähtien, kun Euribor on ampaissut pitkän hiljaiselon jälkeen lähelle vuoden 2008 lukemia.

Yrityslaina myönnetään Euribor-koron sijaan kiinteällä korolla, ja sitä maksetaan kuluttajalainojen tapaan yleensä takaisin kuukausierissä. Tiedät siis aina yrityslainaan tarttuessasi, kuinka paljon laina tulee sinulle maksamaan. Mitään odottamattomia hinnanousuja ei ole luvassa, mikä helpottaa lainasuunnittelua. Lainan avulla voi varautua ikävien yllätysten varalta, eikä se itsessään ole niitä aiheuttamassa.

Merkittävänä erona kuluttajalainan ja yrityslainan välillä on Yrityslaina -palvelun mukaan se, että vain ensin mainittu on kuluttajansuojalain suojaama. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yrityslaina on yrityksesi ja lainantarjoajan välinen sopimus, josta olet vastuussa sinä itse. Lain edessä epäreiluja ehtoja ei ole olemassa. Jos olet hyväksynyt lainatarjouksen, ovat sen ehdot pätevät ja niitä tulee noudattaa.

Yhdistävänä tekijänä näillä kahdella lainamuodolla on se, että molemmista on lopulta vastuussa yksityishenkilö: joko kuluttaja tai firman omistaja. Yrityslainan takaajana toimii nimittäin aina omistaja itse. Jos omistajia on useampia, voivat he ottaa lainasta vastuun yhdessä.

Vältä epäreilut ehdot lainaneuvonnan avulla

Yllä mainitut epäreilut ehdot on helppo välttää käyttämällä apunaan yrityslainaneuvojia. Nämä rahoitusalan ammattilaiset ovat perehtyneet eri rahoituslaitoksien ja pankkien toimintaan jo vuosikymmenten ajan. Toisin sanoen he osaavat varmasti ohjata sinut oikean lainantarjoajan pakeille, kun yrityksesi kaipaa ulkopuolista lisärahoitusta.
Yrittäjän kannalta kyseessä on mainio palvelu siinä mielessä, että siitä ei tarvitse maksaa euroakaan. Lainaneuvojat saavat oman provikkansa siltä lainantarjoajalta, jonka sinä valitset. Ja jos et halua lopulta lainaa ollenkaan, ei tästä konsultoinnista peritä mitään kuluja.

Näin voit hakea yrityslainaa:

  1. Käytä lainalaskuria ja määritä sopiva lainasumma sekä laina-aika
  2. Tee lainahakemus ja kilpailuta lainat
  3. Odota lainatarjousten saapumista sähköpostiisi
  4. Valitse paras tarjous
  5. Kirjoita lainasopimuksesi sähköisesti

Huomattavaa on myös se, kuinka nopeasti yrityslainan saaminen nykyään onnistuu. Yllä mainittu viisivaiheinen prosessi on mahdollista saada hoidettua jopa saman päivän aikana. Jos teet lainahakemuksen ja kilpailutat rahoittajia jo aamupäivästä, saat lainatarjoukset eteesi varmasti viimeistään saman päivän iltana. Kun tilisiirrotkin hoituvat tätä nykyä vähintäänkin yhdessä arkipäivässä, sopii yrityslaina hyvin myös nopeaan rahantarpeeseen.

Kuka voi saada yrityslainaa?

Yrityslainaa voi saada kuka tahansa yrittäjä, jonka yritys löytyy kotimaisesta kaupparekisteristä. Sinulla ei tarvitse olla tukenasi edes tietoja liikevaihdostasi tai liiketoimintahistoriaa, sillä rahoittajat tarjoavat lainoja jopa uusille yrityksille. Näitä tietoja kysytään toki lainahakemusta tehdessäsi. Jos olet toiminut yrittäjänä menestyksekkäästi jo pitkään, voit sen ansiosta saada itsellesi suurempia lainoja paremmilla ehdoilla.

Oikeastaan ainoat selkeät hidasteet yrityslainan saamiseksi ovat omistajan maksuhäiriömerkinnät ja aiemmat konkurssit. Jos sellaisia on taustalla, lainaa voit kyllä hakea samaan malliin, mutta luottotietojen tarkistaminen on osa lainanhakuprosessia. Kannattaa siis varautua siihen, että lainatarjouksia ei ole saatavilla yhtä paljon.
Vakuuksia lainanhakija ei nykyaikaisten rahoituslaitosten kanssa toimiessaan tarvitse, mikä on monelle yrittäjälle helpotus. Pankkilainan saamiseksi kun vakuuksia on useimmiten oltava. Nyt vakuudeton yrityslaina on jokaisen saatavilla joutuisasti, kunhan vain kilpailuttaa tarjoukset ensin lainaneuvojien avulla.

Näin teet kunnon yritysremontin lainarahallasi

Entäpä sitten, kun lainaraha on turvallisesti tilillä? Siinä vaiheessa on napattava työrukkaset naulasta ja lähdettävä tilkitsemään niitä pahimpia vuotokohtia, joita firman taloudesta löytyy.

Vaikka yrityslaina on kätevä työkalu, on sillä aina hintansa. Jokaiselta eurolta ja lainakuukaudelta on maksettava korkoa, ja joihinkin lainoihin liittyy vielä ylimääräinen lainanhoitomaksukin. Siksi lainasta olisi hyvä saada kaikki irti. Lainanoton tavoitteena on päästä tulevaisuudessa sellaiseen tilanteeseen, että lainaa ei tarvitsisi ottaa lainkaan – tai että seuraavalla kerralla selviäisi ainakin pienemmällä lainasummalla.

Jos joudut korjaamaan lainarahalla kriittisiä ongelmia, kuten laitteistoa tai akuutteja velkoja, niin sille ei tietysti voi mitään. Mieti kuitenkin, miten voisit ehkäistä näitä tilanteita jatkossa. Voi olla, että firman on budjetoitava kuukausittain suurempi summa laitehuoltoja ja muita kuluja varten. Lainarahan tuoma turva takaa sen, että firma selviää, mutta ylimääräisiä kuluja siitä aina koituu.

Yritysremontin suhteen kannattaa toimia Rakennuslaina -sivuston mukaan samaan tapaan kuin toimisit rakennustyömaallakin. Perustavanlaatuiset ongelmat on korjattava niin pian kuin mahdollista, sillä muuten uusia ongelmia ilmaantuu väistämättä jatkossa lisää. Etsi se kohta yrityssuunnitelmastasi, joka vuotaa, ja tilkitse se sitten parhaasi mukaan. Jos siihen tarvitaan uutta lainarahaa, niin usein lainanotto voi kannattaa. Tämänkaltaisten ongelmien ratkaiseminen maksaa nimittäin itsensä takaisin.

Lue myös: