Miksi remontti risoo? Katso remonttia suunnittelevan muistilista!

Sisustus
Miksi remontti risoo?
Työn teettäjät ja tekijät tietävät kokemuksesta, että suurin yksittäinen ongelma on remontin viivästyminen sovitusta aikataulusta.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
5.4.2016

Väliaikaisen kaaoksen ja rakennuspölyn kestää, jos lopputulos on toivotunlainen ja remontin aikataulu on pitänyt. Kotitalouksissa tehtävistä remonteista lähes puolet kuitenkin viivästyvät aikatauluistaan. Rustholli halusi kääntää toimialaa vaivaavan ilmiön vahvuudekseen ja lupaa aikatakuun kaikille tekemilleen remonteille.

– Yleisestä trendistä poiketen saamme työn laadun ohella jatkuvasti kiitosta sovituissa aikatauluissa toteutetuista remonteista. Takaamme kaikille remonteillemme aikatakuun eli mikäli sovittu aikataulu viivästyy, hyvitämme 5 % remontin kokonaishinnasta. Lupauksemme ansiosta yli 99 % remonttiemme aikatauluista alitetaan. Hyvitystä olemme joutuneet antamaan 6 kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana, paljastaa Rustholli Remontit Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Sassali.

Tee kirjallinen sopimus ja vaadi kunnon alkukartoitus

Pientalorakentamisen kehittämiskeskuksen (PRKK) neuvontainsinööri Jouko Lommi vahvistaa, että remontin viivästyminen nousee vuosittain yhdeksi suurimmaksi korjausrakentamisen ongelmaksi. Lommin mukaan remontissa myöhästymisen riski on suurempi kuin uudisrakentamisessa, koska alkutilanteen huolellinen kartoitus jää usein tekemättä. Ongelmat tulevat eteen vanhaa purettaessa ja yllätyksenä remontin edetessä.

– Monelta viivästymiseltä ja mielipahalta vältyttäisiin, jos remontoitavan kohteen alkukartoitus tehtäisiin riittävän huolella. Pienemmissäkin remonteissa on tärkeää sopia kirjallisesti tehtävästä työstä, aikataulusta ja vastuista. Viivästysten estämiseksi sopimukseen voidaan kirjata molempia osapuolia sitovat viivästysseuraamukset , neuvoo Lommi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Kevät käynnistää remontti sesongin – ole tarkkana!

Remontin viivästymisestä maksettava lain määräämä sakko (viikkokorvaus 0,5 % viivästyneelle osalle remonttia) on olematon myöhästymisen vaivaan nähden. Alle 10 000 euron remontteihin ei Kuluttajansuojalaissa ole kirjattu minkäänlaista automaattista viivästyskorvausta. Laki korvaa ainoastaan toteutuneet kustannukset tekemättömästä työstä, harmista ja remontin teettäjän vaivasta ei korvausta makseta.

Myös Sassali muistuttaa sopimusten ja suunnittelun tärkeydestä. Ostohetkellä halvin ei aina ole sitä remontin valmistuttua.

Remonttia suunnittelevan avuksi lyhyt muistilista:

  • Sovi pienistäkin töistä aina kirjallisesti.
  • Kiinteä urakkahinta sopii suurempiin remontteihin, koska se ei tuo yllätyksiä lopussa.
  • Tuntityönä kannattaa teettää pienemmät, noin päivän kestävät työt.
  • Sopimuksessa tulee näkyä työn sisällön lisäksi hinta, maksuaikataulu, laskutusperusteet, työn valmistumisaikataulu, viivästyksestä maksettavat (riittävät!) korvaukset. Työselostukset ja piirustukset sopimuksen liitteeksi.
  • Kirjaa sopimukseen myös kuka tekee purkutyöt ja työmaan siivoukset.
  • Kysy referenssejä ja tarkista ne.
  • Suuremmissa yrityksissä on eritasoisia tekijöitä, joten voit vaatia saada tekijän tietoon ennen tarjouksen hyväksymistä.
  • Varmista vielä sisältyykö hintaan myös muiden tekemät työt, yleisimmin putki- ja sähkötyöt.

* Rustholli aikatakuu = Kaikilla Rusthollin remonteilla on aina aikatakuu. Mikäli aikataulu ei pidä, hyvitetään 5% remontin hinnasta.

Lisätietoja:

Rustholli Remontit Oy

www.rustholli.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Rustholli-ketju on erikoistunut kodin sisäpuolisiin remontteihin. Ketju työllistää 20 rakennusalan ammattilaista. Remontit toteutetaan avaimet käteen -periaatteella, jolloin asiakas saa yhdellä sopimuksella kaikki remonttiin liittyvät palvelut sekä materiaalit. Rustholli on franchising-ketju, ja sillä on yrittäjävetoiset toimipisteet pääkaupunkiseudun lisäksi Lohjalla ja kaksi toimipistettä Tampereella. Rustholli-brändi on syntynyt vuonna 1997 ja sen nimissä on tehty jo yli 16.000 kodin remonttia.

Lähde: ePressi.com, kuva: Rustoholli Remontit