Kokonaisena savustettu nieriä
Nieriä sopii rasvaisena kalana hyvin savustettavaksi. Kätke nieriän mahaan tuoreita yrttejä ennen savustamista makua antamaan.
28.3.2023
Nieriä sopii savustettavaksi erityisen hyvin. Valmista savustettu nieriä kokonaisena kuten tässä ohjeessa tai vaihtoehtoisesti fileenä.
Savustettu nieriä valmistuu näillä aineksilla
- perattu nieriä
- suolaa
- sitruunaviipaleita
- lehtipersiljaa
- nokare voita
- leppäsavulastuja
- pari sokeripalaa
- Puhdista kala.
- Avaa nieriän vatsa ja ripottele sen sisälle suolaa, sitruunaviipaleita, lehtipersiljaa ja nokare voita.
- Levitä savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle. Lisää pari sokeripalaa, ne antavat kalalle kauniin värin.
- Savusta nieriää, kunnes se on kypsä. Muurikka -sähkösavustimella kokonainen nieriä (noin 700 g) kypsyy 35–40 minuutissa.
- Poista nahka ja ripottele päälle suolaa.
- Tarjoa savustettu nieriä mietojen kastikkeiden kanssa: Kujalan tilan tervalööki– ja valkolöökikastikkeet sopivat hyvin savukalan kanssa.
Tiesitkö tämän nieriästä?
Monet pitävät nieriää Suomen maukkaimpana ruokakalana. Nieriän liha on punertavaa, melko rasvaista ja ennen kaikkea herkullista.
Nieriän voit valmistaa monin eri tavoin: grillaa kypsäksi, paista pannulla tai uunissa, valmista täytettynä tai sellaisenaan.
MAINOS
MAINOS LOPPUUKokeile myös näitä kala- ja äyriäisreseptejämme!
Yhteistyössä Kujalan Tila / Kujalan Herkku Oy , Opa Muurikka Oy
Reseptit: toimitus, kuvat: Maru Lemmetty
MAINOS
MAINOS LOPPUU