Virkistävän raikas siikaceviche saa makunsa limetistä, chilistä ja korianterista. Siian sijaan voit käyttää muita vaaleita kaloja, kuten ahventa ja kuhaa.
MAINOSMAINOS LOPPUU
26.3.2024
Siikaceviche on raikas alkupala aterialle, mutta sopii nautittavaksi myös kevyenä iltatarjottavana tai juhlapöydän herkkuna.
Katso reseptin lopusta suositusviinit, joiden kanssa siikaceviche maistuu vieläkin herkullisemmalta.
Siikaceviche neljälle
250 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
1 punasipuli
1 punainen chili
4 limettiä
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 tl ruokosokeria
korianteria hienonnettuna
Tarjoiluun
MAINOS
MAINOS LOPPUU
1 pss nachoja
lime lohkoja
korianteria
Siikaceviche – näin valmistat
Poista kalasta nahka huolellisesti.
Huuhtele kalafilee kylmän veden alla ja kuivaa kevyesti.
Paloittele nahaton kalafilee pieniksi kuutioiksi.
Kuori ja hienonna punasipuli.
Hienonna chili ja korianteri. Laita vähän molempia syrjään koristelua varten.
Purista limeteistä mehu kulhoon.
Lisää joukkoon punasipuli, chili, korianteri, suola, mustapippuri ja ruokosokeri. Sekoita marinadi kalapaloihin.
Laita kalapalat maustumaan jääkaappiin ½–1 tunniksi. Sekoittele välillä.
Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Juomasuositus siikacevichelle
Casas del Bosque Reserva Sauvignon Blanc 2021
Tämä viileän ilmaston Sauvignon Blanc on raikkaan aromaattinen. Se on kuin tehty vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Siikacevichen vahvat ja yrttiset maut tukevat tämän viinin makumaailmaa.
Tässä Pohjois-Espanjan palkitussa viinissä yhdistyvät kauniisti pureskeltava hedelmäisyys, runsas tasapainoinen hapokkuus ja valtameren suola. Se on tyylikäs kumppani kala- ja äyriäisruuille.