Siikaceviche yllättää raikkaiden makujen ilotulituksella

Ruoka
siikacheviche
Virkistävän raikas siikaceviche saa makunsa limetistä, chilistä ja korianterista. Siian sijaan voit käyttää muita vaaleita kaloja, kuten ahventa ja kuhaa.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
26.3.2024

Siikaceviche on raikas alkupala aterialle, mutta sopii nautittavaksi myös kevyenä iltatarjottavana tai juhlapöydän herkkuna.

Katso reseptin lopusta suositusviinit, joiden kanssa siikaceviche maistuu vieläkin herkullisemmalta.

siikaceviche

Siikaceviche neljälle

  • 250 g vaaleaa kalaa fileenä (esim. siika, ahven, kuha)
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen chili
  • 4 limettiä
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus mustapippurirouhetta
  • 1 tl ruokosokeria
  • korianteria hienonnettuna

Tarjoiluun

MAINOS
MAINOS LOPPUU
  • 1 pss nachoja
  • lime lohkoja
  • korianteria

Siikaceviche – näin valmistat

  1. Poista kalasta nahka huolellisesti. 
  2. Huuhtele kalafilee kylmän veden alla ja kuivaa kevyesti. 
  3. Paloittele nahaton kalafilee pieniksi kuutioiksi.
  4. Kuori ja hienonna punasipuli. 
  5. Hienonna chili ja korianteri. Laita vähän molempia syrjään koristelua varten.
  6. Purista limeteistä mehu kulhoon. 
  7. Lisää joukkoon punasipuli, chili, korianteri, suola, mustapippuri ja ruokosokeri. Sekoita marinadi kalapaloihin.
  8. Laita kalapalat maustumaan jääkaappiin ½–1 tunniksi. Sekoittele välillä. 
  9. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

siikaceviche

Juomasuositus siikacevichelle

Casas del Bosque Reserva Sauvignon Blanc 2021 

Tämä viileän ilmaston Sauvignon Blanc on raikkaan aromaattinen. Se on kuin tehty vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Siikacevichen vahvat ja yrttiset maut tukevat tämän viinin makumaailmaa.

 

Granbazán Etiqueta Ámbar Albariño 2021

Tässä Pohjois-Espanjan palkitussa viinissä yhdistyvät kauniisti pureskeltava hedelmäisyys, runsas tasapainoinen hapokkuus ja valtameren suola. Se on tyylikäs kumppani kala- ja äyriäisruuille.

 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Lue myös