Lehtikaalisipsit on herkullinen ja kevyt trendiherkku. Lehtikaali on helppo kasvattaa omassa puutarhassa.
1. Pese lehtikaali, kuivaa huolellisesti ja poista kova lehtiruoti. Revi kaali sopiviksi suupaloiksi. Sekoita kulhossa 1–2 rkl oliiviöljyä, 2 rkl sitruuna- mehua, ripaus suolaa ja paprikajauhetta, lisää lehtikaali ja kääntele palat öljyssä.
MAINOS2. Levitä palat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 150-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Käännä sipsit puolessavälissä.
3. Laita sipsit tarjolle ja nauti! Voit kokeilla maustamista myös omilla lempimausteillasi, chili- tai sipulijauheella, soijalla ja raastetulla sitruunankuorella.
Teksti Sonja Lumme, kuvat Arne Nylander
MAINOS