3 x keittiö – Minimalistinen musta keittiö

Keittiö
Mattamusta keittiö sopii erityisen hyvin valoisaan ja korkeaan tilaan. Yläkaapittomuus, suuret kalusteet ja ronskit materiaalit ovat tämän keittiön erityispiirteitä.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
28.3.2023

 Mattamustat tasot sulautuvat samanvärisiin keittiökalusteisiin lähes saumattomasti. Suuri saareke tarjoaa paljon työskentely- ja laskutilaa, ja syvennyksen ansiosta baarijakkaroilla on mukava istua.

Mikkelin asuntomessuille tänä vuonna rakennettu MinunVALO on loft-henkinen talo, jonka huonekorkeus kasvaa 3,5 metristä jopa viiteen metriin. Korkeiden tilojen lisäksi suuret ikkunat tuovat asuntoon runsaasti valoa. Avaraan tilaan sopiikin erityisen hyvin trendikäs musta keittiö, jota hallitsee suuri saareke. Modernin Noblessa-keittiön on suunnitellut sisustus- ja tilasuunnittelija Anita Koponen yhteistyössä Keittiömaan kanssa.

 Anita Koposen suunnitteleman ja MinunDesignin toteuttaman ruokapöydän runko on terästä ja kansi koivua. Suuren pöydän ympärillä on Iskun koulutuolit, Muuton kookkaat valaisimet on ostettu Kaluste-marsalkasta.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Koko talon sisustuksen tavoitteena on ollut luoda toimiva ja yhtenäinen kokonaisuus. Keittiön suunnittelussa piti siis huomioida myös olohuoneen toiminnot, koska keittiö on osa ruokailu- ja oleskelutilaa. Sisustusta sitoo yhteen värimaailma ja kalusteet: esimerkiksi suuri kahdeksan hengen ruokapöytä on samanlainen sohvapöydän kanssa.

Keittiösuunnittelun lähtökohtana oli talon moderni arkkitehtuuri ja loftmaisuus.

– Keittiön tuli olla uskollinen loft-tyylille ja koko talon sisustukselle eli selkeälinjainen, integroitu ja maustettu mustalla sävyllä, Koponen kuvailee.

Selkeys näkyy esimerkiksi yläkaapittomuudessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Tilaa ei ole tukittu yläkaapeilla, joten keittiö on erityisen avara. Minimalistisessa keittiössä on silti kaikki tarvittavat toiminnot ja runsaasti säilytystilaa.

 Selkeys ja rujot pinnat kuuluvat loft-tyyliin. Keittiön seinä on tehty Dekotuotteen sisustuslaastilla. Schock-altaan yläpuolella on pieni seinätelevisio, josta voi katsella vaikkapa aamu-uutisia saarekkeen baarijakkaroilla istuen.

Keittiötarvikkeet ja astiat on kätketty ikkunaseinällä oleviin korkeisiin kaappeihin sekä alakaapistojen ja saarekkeen käteviin vetolaatikoihin. Simppeliä linjaa korostaa myös vetimettömyys. Ovissa ja etusarjoissa on syvennysprofiili, joten ne on helppo avata.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Mattamusta keittiö on vahva kontrasti valkoisille korkeille seinille. Mikrosementoitu välitila, betonilattia, teräspöytä sekä puiset yksityiskohdat tuovat linjakkaaseen keittiöön lisäsärmää.

 Keittiö on osa ruokailu- ja oleskelutilaa, joten keittiön suunnittelussa piti huomioida myös olohuoneen toiminnot.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Teksti: Elina Turunen, kuvat: Maru Lemmetty