MAINOS | Limente

Keittiön valaisimet työskentelyyn ja tunnelmaan – älä unohda pistorasioita

Keittiö
Limente tasopistorasiat
Keittiön valaisimet ja pistorasiat tekevät keittiöstä toimivan. Keittiössä työskennellään tarkasti, kuten pilkotaan, perataan ja koristellaan, joten välitilaan kaappien alle tarvitaan tehokasta työvaloa. Profiilivalaisin ratkaisee monta välitilavalaisun haastetta yhdellä kertaa.
31.5.2024

Keittiön valaisimet tarjoavat parhaimmillaan sekä yleisvaloa että erittäin tehokasta työvaloa työtasoille. Valaistuksen lisäksi kaivataan pistorasioita – riittävän monta ja oikeissa paikossa.

Valaistuksen himmennysmahdollisuus ja värilämpötilojen säädettävyys muuttavat keittiön kätevästi työtilasta tunnelmalliseksi illallistilaksi.

Keittiön valaisimet luovat sekä tunnelman että mahdollistavat miellyttävän työskentelyn.

Kun keittiön valaisimet suunnitellaan oikein, huomioidaan valojen oikea sijoittelu ja riittävä määrä. Tutustu valaisimien asennusohjeisiin jo ennen ostoa, jotta hankit niitä oikean määrän ja riittävällä valoteholla.

Keittiön valaisimet näin valitset

  • IP44-luokan vaatimukset täyttäviä valaisimia voi turvallisin mieli käyttää myös kuivauskaapin alla.
  • Valaisinten valinnassa on hyvä huomioida keittiön valon tasaisuus ja valaisimien värintoistokyky, eli Ra-arvo.
  • Tärkeää on myös tarkistaa muun yleisvalaistuksen värilämpötila, joka ilmoitetaan kelvineinä (K).

Valaistuksen värilämpötilan olisi hyvä pysyä samana kautta linjan, sillä eri värilämpötilojen valaisimet voivat tehdä tilasta rauhattoman. Kuitenkin tunnelmavalot kannattaa hankkia lämminsävyisinä (noin 3 000 K) ja työskentelyvalot puhtaan valkoisina (noin 4 000 K).

Limente esittelee keittiön valaisimet.

Keittiöön tarvitaan sekä yleisvaloa että kohdevaloja. Tyylikkäillä Led-Lenox kalustevalaisimilla saadaan keittiön välitilaan hyvä valo. Pienet Led-Leto vitriinivalaisimet sopivat hyvin myös saarekkeeseen tai muihin tunnelmavaloa kaipaaviin tiloihin.

Limenten tasopistorasiat
Limenten pistorasiavalikoima on uudistunut. Valikoimissa on sekä tasoon upotettavia että kaapiston alle asennettavia pistorasioita.

Keittiön pistorasiat

Keittiöön tarvitaan pistorasioita, koska sen lisäksi, että keittiössä leivotaan, kokataan, keitetään kahvit, siellä myös ladataan älylaitteet. Hyvän työskentelyvalon lisäksi tarvitaan erilaisia pistorasioita ja älylaitteita varten mielellään myös usb-A- ja C-portteja.

Pistorasiat keittiöön

  • kulmapistorasia
  • pistorasia keittiön välitilaan
  • pistorasia usb-liitännällä.

Pöytätasoon tai hyllyyn voidaan asentaa pistotulppaliitännäiset pistorasiauutuudet, joissa on erityisen matala rakenne. Taso näyttää siistiltä ja yhtenäiseltä, sillä pistorasia ei kohoa tasosta huomattavasti.

Pistorasiat voi piilottaa liukuvan kannen alle piiloon, kun niitä ei käytetä, mikä helpottaa tason pitämistä puhtaana.

Uusissa pistorasioissa on tärkeitä lisäominaisuuksia, kuten puhelimen langaton laturi, usb-portti ja bluetooth-kaiutin. Pistorasian lisäominaisuudet kannattaa suunnitella tarkasti, jotta niitä on riittävästi eikä vapaata latauspistettä tarvitse aina etsiä.

Profiilivalot valaisevat välitilan yhtenäisesti

Yksittäisiä kalustevalaisimia vaivattomampi ratkaisu välitilan valaisuun on yhtenäinen profiilivalaisin, jossa valo jatkuu yhtenäisenä koko profiilin matkalta.

Profiilivalaisinta käyttäessä ei tarvitse miettiä etukäteen, kuinka monta valaisinta tarvitaan ja miten kauas toisistaan ne asennetaan. Profiilissa valo on tasaista ja miellyttävää ilman näkyviä led-valopisteitä. Valoprofiileja on saatavilla sekä lämminsävyisenä (3000 K) että luonnonvaloa vastaavana (4000 K).

Profiilivalaisin tarvitsee vain yhden virransyötön toiseen päätyyn, joten sen asentaminen sujuu helposti.

Useimmat valoprofiilit voidaan katkaista halutusta kohdasta, jolloin valolista voidaan mitoittaa juuri halutun mittaiseksi.

Profiilin malli voidaan valita tyyliin ja muuhun sisustukseen sopivaksi, joko upotettavana tai pintaan asennettavana mallina. Limente-valaisinmallisto sisältää kymmeniä valoprofiileja, joita voidaan keittiön lisäksi käyttää kodin kaikissa tiloissa makuuhuoneesta kylpyhuonetiloihin tai vaatekomeroihin.

Keittiön valaisimet vaaleassa keittiössä ja kultainen hana. Limente
Profiilivalaisimilla on helppo luoda miellyttävän tasainen työskentelyvalo keittiöön. Kuvassa takakulmaan asennettu valkoinen Led-Corner profiili.

Keittiön valaisimet: valitse sopiva profiilivalaisin

Led-Linea –valoprofiileja on saatavilla kolmen eri värisenä, joten se on helppo yhdistää oman kodin keittiökaapin runkoihin. Profiilivalaisimen pelkistetty suora ilme sulautuu hyvin välitilaan antaen tehokkaan ja tasaisen valon työskentelytasolle.

Led-Corner –valaisin on tyylikäs kulmaan asennettava profiili, joka valaisee viistosti keittiötason välitilan. Sen pisteetön ja tehokas valo laskeutuu kauniisti välitilaan tehden työskentelystä miellyttävää.

Led-Profil IR –profiili antaa hyvän ja tehokkaan työvalon keittiön välitilaan. Sen käyttö on helppoa runkoon integroidun IR-kytkimen ansiosta. IR-kytkin reagoi käden heilautukseen sytyttäen ja sammuttaen valot.

Led-Inser on kaapin runkoon upotettava profiilivalaisin, josta jää näkyviin ainoastaan kapea reuna. Inser on tyylikäs ja hyvin huomaamaton valaisin keittiön välitilaan tai vaatekaappiin.

Led-Lilo ja Led-Lila ovat ohuet valoprofiilit, joissa valo suuntautuu selkeästi taaksepäin. Kohdentuva valo mahdollistaa työtason valaisemisen epäsuorasti takaseinän kautta.

Led-Grade -profiilin etupinta on tasainen, mutta silti valo on saatu suuntautumaan hiukan taaksepäin. Valo kohdentuu optimaalisesti työtasolle heijastuen osittain myös epäsuorasti takaseinän kautta.

Led-Inser Mini -profiili upotetaan kalusteen tasoon ja näkyviin jää ainoastaan ohut profiilin reuna. Led-Inser Mini on syvyydeltään vain 7 mm, mikä mahdollistaa sen asentamisen lähes kaikenlaisiin levyihin.

Led-Decker -profiili kiinnitetään erillisellä asennuslistalla, minkä ansiosta siinä ei ole näkyviä kiinnikkeitä. Valo suuntautuu kolmeen suuntaan hajaantuen tasaisesti valaistavalle pinnalle.

Led-Seam -profiili voidaan upottaa esimerkiksi hyllyn takareunaan, jolloin valo kohdentuu epäsuorasti taustan kautta hyllyille. Valaisin suuntaa valon sekä ylös- että alaspäin. Käyttökohteina ovat vapaasti seinällä olevat hyllyt tai vitriinikaapit. Hyllyn takareunaan sijoitettuna valo on erityisen huomaamaton tunnelmavalo. Vastaavasti hyllyn etureunaan upotettuna se toimii enemmän työskentelyvalona.

Hyvän välitilavalon lisäksi keittiössä tarvitaan pistorasioita. Tyylikäs keittiön välitilaan asennettava kulmapistorasia on Limente Econ-3.

Eroon muovista Limenten vastuullisuusohjelma

Limentellä on monipuolinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteena on vähentää ympäristön kuormitusta yrityksen toiminnassa. Yhtenä esimerkkinä ympäristörasituksen vähentämisestä on valaisimien energiatehokkuuden parantaminen.

Eräs tärkeä tavoite on päästä eroon pakkausmuovista Limenten omissa tuotteissa. Perinteisesti pakkauksissa on käytetty muovia suojaamaan tuotteita tai jopa koko pakkaus on tehty muovista. Limente aloitti vuodan 2019 alussa projektin, jonka päämääränä on täysin muovittomat pakkaukset. Jo tällä hetkellä suurin osa pakkauksista toimitetaan täysin muovittomina.

Lue lisää toimivasta keittiöstä