Äitienpäiväkortti ilahduttaa: lähetä äitienpäiväkortit ilmaiseksi!

Yleinen
Äitienpäiväkortti on kaunis tapa muistaa äitejä ja isoäitejä.
Äitienpäiväkortti on kaunis tapa muistaa äitejä, isoäitejä ja muita keväisen juhlapäivän sankareita. Lähetä äitienpäiväkortti ilmaiseksi!
MAINOS
MAINOS LOPPUU
8.5.2024

Äitienpäiväkortti vie iloiset terveiset niin äideille, isoäideille, mummuille kuin muillekin päivänsankareille. Sopisiko kortin saajalle kukka- tai suklaarasiakortti, vai ilahtuisiko kortin saaja enemmän kauniista maisemakortista?

Äitienpäivä on kansainvälinen juhlapäivä

Keväinen äitienpäivä on juhlapäivä, joka on omistettu äitien kunnioittamiselle ja heidän panoksensa juhlistamiselle yhteiskunnassa. Tämä päivä on vakiinnuttanut paikkansa kalenterissa monissa maissa ympäri maailmaa, ja sen historia ja juhlaperinteet ovat rikkaat ja monipuoliset.

Äitienpäivän historia ulottuu antiikin aikaan

Äitienpäivän juuret ulottuvat antiikin aikaan, jolloin äitiyden jumalattaria kunnioitettiin eri kulttuureissa. Antiikin Kreikassa ja Roomassa järjestettiin keväällä juhlia, jotka kunnioittivat näitä jumalattaria. Kristinuskon myötä äitienpäivää alettiin viettää myös kristillisissä yhteyksissä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Erityisesti Yhdysvalloissa äitienpäivän moderni versio alkoi hahmottua 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa. Anna Jarvis, yhdysvaltalainen aktivisti, ajoi äitienpäivän virallistamista kansalliseksi juhlaksi hänen äitinsä kunniaksi, joka oli toiminut sotilas- ja rauhanaktivistina sisällissodan aikana.

Vuonna 1914 Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilson julisti äitienpäivän viralliseksi kansalliseksi juhlaksi toukokuun toisena sunnuntaina.

Äitienpäivä levisi nopeasti Yhdysvalloista muihin maihin, ja nykyään sitä vietetään monissa maissa eri puolilla maailmaa. Jokaisessa kulttuurissa ja maassa on omat ainutlaatuiset tavat juhlia äitienpäivää.

Äitienpäiväkortit on pitkä ja historiallinen perinne.
Äitienpäivän juhlaperinteet vaihtelevat maasta ja kulttuurista toiseen, mutta niillä kaikilla on yhteinen tavoite: osoittaa äideille kiitollisuutta ja rakkautta. Jokainen äiti ansaitsee tulla juhlituksi ja kunnioitetuksi, ei vain äitienpäivänä, vaan joka päivä.

Äitienpäiväkortti ja muut juhlaperinteet

Vaikka äitienpäivää vietetään eri tavoin eri puolilla maailmaa, on olemassa joitakin yleisiä juhlaperinteitä, jotka ovat yleistyneet monissa kulttuureissa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Yksi yleisimmistä tavoista juhlia äitienpäivää on antaa äidille lahjoja ja kukkia. Kukat, erityisesti punaiset ja valkoiset neilikat, ovat perinteinen äitienpäivän symboli, joka kunnioittaa äidin rakkautta ja uhrautumista. Lahjat voivat olla esimerkiksi kortteja, koruja tai kodin sisustustavaroita, ja ne valitaan yleensä äidin mieltymysten mukaan.

Toinen yleinen äitienpäivän perinne on viettää aikaa yhdessä perheen kanssa. Monet perheet järjestävät äitienpäivän aterian kotona tai ulkona ravintolassa. Tämä on tilaisuus hemmotella äitiä ja näyttää hänelle kiitollisuutta hänen pyyteettömästä rakkaudestaan.

Monissa kulttuureissa äitienpäivänä myös äidille annetaan vapaapäivä arjen askareista. Tämä antaa äidille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia päivästä ilman huolia ja velvollisuuksia.

Ja tietenkin kouluissa ja päiväkodeissa lapset valmistavat äitienpäivänä erilaisia lahjoja ja kortteja äideilleen. Tämä perinne korostaa äidin roolia lasten elämässä ja antaa lapsille tilaisuuden ilmaista kiitollisuuttaan äidilleen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Äitienpäiväkortti äidille, isoäidille, mummulle….

Muista myös muut Suomelan ilmaiset sähköiset kortit!

MAINOS
MAINOS LOPPUU