Pääsiäiskortit ilahduttavat: lähetä ilmaiset pääsiäiskortit!

Yleinen
Pääsiäiskortit: valitse ilmainen pääsiäiskortti ja lähetä!
Pääsiäiskortit ilahduttavat vastaanottajaansa lähellä ja kaukana. Pääsiäiskortit ovat keväinen perinne, joka on säilynyt vuosikymmenten ajan.
MAINOS
MAINOS LOPPUU
30.3.2024

Pääsiäiskortit ovat olleet osa suomalaista pääsiäisperinnettä jo vuosikymmenten ajan. Ihmiset lähettävät toisilleen kortteja toivottaakseen hyvää pääsiäistä ja jakavat samalla lämpimiä ajatuksia ja kuulumisia.

Pääsiäiskortit voivat olla perinteisiä paperikortteja tai yhä useammin ne ovat nykyaikaisia sähköisiä kortteja, jotka lähetetään sähköpostitse tai jaetaan sosiaalisessa mediassa.

Pääsiäiskortit tunnettiin jo 1800-luvulla

Pääsiäiskorttien perinne juontaa juurensa 1800-luvulle, jolloin korttien lähettäminen oli yleistä erityisesti Britanniassa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ensimmäiset kortit olivat käsintehtyjä ja niissä käytettiin usein keväisiä ja pääsiäistä symboloivia kuvia. Myöhemmin kortteja alettiin massatuottaa, ja niistä tuli suosittu tapa lähettää terveisiä ja juhlapostia.

Suomessa pääsiäiskorttien lähettäminen alkoi yleistyä 1900-luvun alussa, ja siitä tuli nopeasti osa suomalaista pääsiäisperinnettä. Korttien suosio on säilynyt vahvana vuosikymmenten ajan, vaikka nykyään sähköiset kortit ovatkin lisänneet suosiotaan perinteisten paperikorttien rinnalla.

Pääsiäispuput, pääsiäismunat, pääsiäisnoidat ja kukat ovat tyypillisiä pääsiäiskorttien teemoja

Pääsiäiskortit koristellaan usein tutuilla pääsiäisen symboleilla, kuten pupuilla, tipuilla, kukilla ja pääsiäismunilla. Myös pääsiäisnoidat – eli pääsiäistrullit, trullit tai rullit – liittyvät pääsiäisajan mytologiaan. Alunperin Ruotsista rantautuneen perinteen mukaan noidat ovat kiertäneet ovelta ovelle toivottaen hyvää pääsiäistä.

Värikkäät kortit tuovat osaltaan iloa ja piristystä pääsiäisen juhlintaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Monet haluavat lähettää kortteja myös perheenjäsenille ja ystäville, jotka asuvat kauempana ja joiden kanssa ei välttämättä päästä juhlimaan pääsiäistä yhdessä.

Pääsiäiskortit ovat mukava perinne, jolla on pitkö historia.

Milloin pääsiäiskortit postiin?

Perinteiset paperiset kortit vaativat pitkän kuljetusajan: Posti suosittelee korttien lähettämistä jopa reilua viikkoa ennen pääsiäistä, jotta ne ennättävät varmasti perille vastaanottajilleen.

Sähköiset postikortit voit sen sijaan lähettää sukulaisillesi ja ystävillesi vielä vaikkapa toisena pääsiäispäivänä, sillä sähköiset e-kortit ovat perillä sekunneissa!

Ilmaiset pääsiäiskortit ilahduttavat vastaanottajaansa

Pääsiäiskorttien lähettäminen ja muut pääsiäisperinteet ovat tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja juhlaperinnettä.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Suomalaiset pääsiäisperinteet kuten virpominen, herkulliset pääsiäisruoat, rairuohon kasvatus ja erilaiset kirkolliset juhlamessut luovat yhdessä juhlavan ja merkityksellisen pääsiäisen kokemuksen.

Muista myös muut Suomelan ilmaiset sähköiset kortit!

Vinkkejä pääsiäiseen